Spirit of Shankly kritiserer prisøkning

Supporterunionen Spirit of Shankly kritiserer Liverpool FC for å øke billettprisene for 2013/14. Det blir dyrere å sitte på langsidene på Anfield til neste sesong.

På fredag offentliggjorde Liverpool FC at klubben innfører en ny prispolitikk. Tre kategorier med ligakamper blir delt inn i seks ulike prisgrupper, avhengig av hvor plassene befinner seg.  Sesongbilletter og enkeltbilletter på langsidene vil få en prisøkning, mens prisene på kortsidene blir frosset eller redusert.

Spirit of Shankly er misfornøyd med at noen supportere vil oppleve en prisøkning på 9 prosent på sesongbillettene. Sesongbillettenebillettene på Main Stand og Centeneray Stand øker fra £815 til £850, mens enkeltbilletter i kategori A øker med £5, til £52.

- Med oppsigelser og nedskjæringer som en daglig realitet for mange supportere er økningen i billettprisene en fornærmelse mot de langvarige supporterne, som allerede har lidd en enorm prisøkning på 716 prosent siden 1989, skriver Spirit of Shankly i en uttalelse.

- Supportere på Main Stand og i Paddock må tåle fasiliteter som har overlevd fornying fra Shanklys tid, såkalte «concourses» tilbake fra 1907. De trange setene på Lower Centenary har vært beryktet siden tribunen ble bygget som Kemlyn Stand i 1963.

- Vi antar at ingen av Liverpools eiere noen gang har sett en kamp fra noen av disse setene og at ingen av dem noensinne har benyttet seg av de såkalte fasilitetene i Paddock eller på Main Stand.

- Hvis vi tar feil, så er det en enda større skam å tro at en økning fra £815 til £850 er en fair pris å betale for tilbudet.

- Mens kunngjøringen angående sesongbillettene på The Kop er en lettelse for mange, er det vår oppfatning at billettprisene allerede er for høye. Mange som har holdt klubben ved fote i løpet av dens mørkeste dager prises ut.

- Spirit of Shankly jobber allerede med bortesupportere for å bygge en nasjonal kampanje for å kjempe for reduserte priser på bortebilletter.

- Vi oppfordrer supporterne som bli berørt av denne prisstigningen til å støtte klubbens regulære bortesupportere, Spirit of Shankly og de nasjonale supportorganisasjonene til å si : «Nok er nok – fotball uten supportere er ingenting».