Spurs uten Vertonghen

I søndagens møte med Liverpool må Tottenham klare seg uten Jan Vertonghen i forsvaret. Vlad Chiriches og Younès Kaboul er usikre og må testes før kampen.

Tottenham-manager André Villas-Boas får ikke Vertonghen med i troppen som tar imot de røde fra Liverpool om to dager.

Belgieren sliter nemlig med en ankelskade som han pådro seg borte mot Fulham i begynnelsen av måneden, og Tottenham vet ikke hvor lenge landslagsspilleren er ute av spill – men de må regne med å vente til etter nyttår, anslår pressen i England.

– Vi ønsker å unngå operasjon. Vi skal heller bruke PRP-behandling for å forsøke å få ham tilbake så fort som mulig. Vi har hatt «outstanding» resultater med PRP tidligere, og vi vil gjøre det igjen, sa 36-årige Villas-Boas før Anzji-kampen.

Chiriches og Kaboul tvilsomme

Samme oppskrift brukte Tottenham på Chiriches – med foreløpig hell. Rumeneren skadet kneet i samme lokaloppgjør og sto over Europaliga-kampen mot Anzji i går kveld, men Villas-Boas utelukker ikke at 24-åringen kan bli klar til møtet med Liverpool.

­– Vlad fikk en smell i kneet, så det har hovnet litt opp. Vi har fått tappet ut noe blod fra kneet, noe som var ganske skummelt fordi det kunne skadet kneet som har blitt operert på tidligere. Men vi brukte litt PRP-behandling, så hevelsen har gått ned.

Samtidig sliter Kaboul, som ikke har spilt siden Tottenham ble maltraktert og sendt hjem med 0–6 i sekken borte mot Manchester City i slutten av november, med en skade, og det er uvisst om franskmannen kan være med i helga. Han var tilbake i trening på tirsdag, men det er stilt spørsmål om den fysiske formen hans, etter å ha slitt med flere skader over lengre tid.

Les også: Eriksen klar mot Liverpool

Villas-Boas skal ifølge engelske medier se an Chiriches og Kaboul på de neste treningene, der de skal igjennom noen tester, før han bestemmer seg.

Før Europaliga-kampen i går sa manageren at de ville prøve å gi skadeplagede Danny Rose noen spilleminutter, og venstrebacken fikk hele 1. omgang før han ble byttet ut. Det er ventet at engelskmannen inkluderes i troppen mot Liverpool.