Stolt over å ha nådd 107 landskamper

Steven Gerrard kan passere Bobby Moore i antall landskamper den kommende uken.

- 107 landskamper er ikke dårlig for noen som ikke er en «topp, topp spiller», sier Gerrard med et smil om munnen til Daily Mail.

- Jeg forventet aldri å spille så mange landskamper. Da jeg debuterte på landslaget satte jeg meg et personlig mål om å forsøke å nå 50 kamper og score 10 mål. Derfor er jeg veldig stolt over å ha 107 landskamper nå, og være blant navnene med flest landskamper for England.

- Jeg ser ikke så langt som til Shilton eller Beckham. Å passere Bobby Moore vil være neste skritt. Det å passere ham, etter alt han gjorde, vil være utrolig. Drømmen er imidlertid at alle er stolte av laget når vi kommer hjem fra VM.

- Hadde vi blitt møtt med applaus når vi kommer hjem, hadde det vært utrolig. Men det vil kun skje om vi kommer lenger enn til kvartfinalen. Det handler ikke om at jeg skal passere Bobby Moore, Peter Shilton eller David Beckham i antall kamper. Det ville vært veldig navlebeskuende å tenke slik. Jeg er ikke en slik person.

- For meg handler det om å hjelpe laget lenger enn til kvartfinalen. Jeg har egentlig ikke tenkt på hva jeg kommer til å gjøre etter VM. Alt handler om å nyte dette verdensmesterskapet. Det vil bli litt av en opplevelse i Brasil. Jeg er henrykt over at jeg hjalp laget å komme dit. Det var en stor prestasjon. Men nå skifter vi fokus: Hva kan vi oppnå der?

- Jeg tror folk er mye mer realistiske nå. Ingen hauser oss opp til å være noe vi ikke er. Det har hjulpet laget. Forventningene er ikke hinsides all fornuft. De er realistiske. Vi er ikke en av favorittene til VM-tittelen, men dersom vi reiser til VM og ting fungerer for oss kan alt skje.

Gerrard bryr seg ikke om at Alex Ferguson i sin biografi skrev at Liverpool-kapteinen ikke er en spiller av ypperste merke.

- Han har rett til å si sin mening. Jeg er en fan av ham. Han er en av de beste managerne i verden. Jeg kommer ikke til å miste nattesøvnen av utsagnet hans. Jeg har fått skryt av alle typer mennesker gjennom hele min karriere, inkludert ham, og jeg tar ikke til meg alt. Jeg har fått utrolig mye skryt av ham, og han forsøkte å kjøpe meg, minst en gang. Kanskje to.

- For meg er det viktigste hva Brendan Rodgers og Roy Hodgson tenker. Jeg tror de er fornøyd med meg, og det er det eneste jeg bryr meg om.

34-åringen har slitt med en stiv hofte den siste tiden, men er ellers i god fysisk forfatning.

- Jeg tar godt vare på meg selv, både på og utenfor banen. Jeg har et fantastisk medisinsk støtteapparat rundt meg. Jeg kan håndtere å spille både for Liverpool og England uten problemer dersom jeg holder meg i form og lever sunt.

- Med erfaring både fra fotballen og livet ellers lærer du å håndtere ting. Du lærer deg å takle nederlag og dårlige prestasjoner. Når jeg drar hjem klarer jeg å kople helt av fra fotballen om jeg ønsker det. Når jeg kommer inn døren må jeg slå på Mikke Mus for den yngste, eller danse for de andre to. Når jeg forlater parkeringsplassen på Melwood forsøker jeg å bli en helt annen person. Jeg prøver å komme meg bort fra fotballen. Du må gjøre det. Ellers ender du opp som Jamie Carragher – fanatisk!

Gerrard beskriver det å spille sammen med Luis Suarez og Daniel Sturridge som en drøm.

- Det er som en drøm. Absolutt en drøm. Jeg har alltid spilt sammen med en toppspiss i hele min karriere. Nå spiller jeg sammen med to toppspisser, og det er storartet. Jeg må være ærlig og si at i starten var jeg ikke sikker på at de ville fungere så godt sammen. Men de har virkelig funnet tonen uten særlig mye arbeid sammen på trening. Jeg er opprømt, for jeg tror samarbeidet mellom dem kan bli enda bedre.

- Daniel har vokst som spiller. Han har vært stor for Liverpool, men Liverpool har også vært stort for ham. Dersom han fortsetter å lytte til de riktige folkene, kan han bli enda bedre.