Stor økning i salget av turer til Anfield

Det er nå åtte uker siden terminlistene ble lagt ut og salget av turer til Anfield startet. Ving melder om at interessen og optimismen er stor blandt LFCSCNs medlemmer. Reisebyrået har faktisk solgt 16% flere turer enn på samme tid i fjor.

Vi tok en prat med Svein Erik Bjørheim, som er ansvarlig for fotballturene i Ving, noen dager før Premier League sirkuset starter igjen..

Hva tror du er årsaken til salgsøkningen i år ?
- Jeg tror det er en kombinasjon av flere årsaker. Forventningene til årets sesong er større enn i fjor. Brendans mannskap er mer samspilte og det har vært flere spennende signeringer siden januar vinduet forrige sesong.  Flere og flere medlemmer er klar over hvordan samarbeidet mellom Ving og LFCSCN. Dette er offisielle turpakker fra LFC og Thomas Cook som formidlestil det norske markedet. Det og støtte både LFC og supporterklubben er viktig for mange vi snakker med. Våre priser er ofte de laveste i markedet for pakketurer og en veldig stor andel ønsker den tryggheten bare Ving og LFCSCN kan gi de reisende.
 

Hvor billig kan man egentlig få en tur i løpet av sesongen ?
- Den billigste pakken er til Hull kampen. Her får man 2 netter på populære Premier Inn Albert Dock med god engelsk frokostbuffet og med kampbillett for kun 1.695,- per person.


Hvilke kamper er de mest populære ?
- Man Utd kampen er alltid den mest populære. I år er det Crystal Palace kampen som er nummer to i popularitet. Det skyldes at kampen spilles når veldig mange har høstferie fra skolen. Og så seiler Tottenham kampen opp som nummer tre på listen.


Begynner det å bli utsolgt på flere kamper ?
- Det er kun Man Utd kampen som er utsolgt. Crystal Palace har kun et par plasser igjen. Ellers er det fortsatt gode muligheter på alle andre kamper. Men på kampene før jul begynner det å fylle seg opp. Spesielt full pakke med fly er nå faktisk utsolgt på alle kampene frem til jul.


Hvorfor tror du full pakke med fly er så populære ?
-
Veldig mange foretrekker å ha alt ordnet på forhånd, sier Svein Erik. Man slipper da å forholde seg til flere aktører. Dessuten ser mange verdien det er i denne pakken dersom noe skulle inntreffe. Blir en av lørdagskampene satt til mandag og man da ikke kan reise, gir Ving full refusjon. Ikke bare hotell og kampbillett men faktisk også for flybillettene. Det er unikt for dette produktet.    


Har dere gjort noen endringer fra forrige sesong ?
- Selve produktet slik som hotellene og kampbillettene er det samme. Men vi har i samarbeid med Liverpool FC og politiet på Merseyside besluttet å endre rutinene for utlevering av kampbilletter sier Svein Erik. Før fikk Vings kunder utlevert kampbillettene på hotellet. Fra slutten av forrige sesong endret vi dette slik at man istedet får de utlevert i Box Office på Anfield. Man kan velge flere tidspunkt i løpet av helgen man er i Liverpool og det fungerer utmerket. Dessuten er det trygt og godt når alle reisende ser at man får billettene direkte fra klubben.

Liverpool FC har problemer med uoffisielle agenter og nettsider som selger pakker med kampbilletter og som ikke har lov til det. Her blir det stadig strammet inn og jeg tror skjønner de tar en risk ved å bruke disseselskapene. Disse aktørene har de siste par sesonger også begynt å levere ut billettene på hotellene og andre steder i byen. Når vi nå har foretatt denne endringen, er det enklere for klubben og politiet og slå ned på de aktører som ikke har lov å selge billetter.


Er det omvisningstur på Anfield inkludert turene ?
-Nei, det inngår ikke i prisen. Det er fordi endel har vært på omvisning siste sesongen/e og vil da ikke betale for noe de ikke ønsker å benytte seg av. Men alle som bestiller enten full pakke med eller uten fly får en epost av Ving noen uker før avreise med tilbud om omvisningstur. Da inngår det også buss til og fra Anfield og reiseleder fra supporterklubben. På de mest populære kampene kombinerer vi omvisningen med lunsj i Boot Room på Anfield og får besøk av LFC legender. Dette er veldig populært sier Svein Erik.


Kan jeg vente med å bestille til TV kampene er satt ?
- Til de mest populære kampene kan det være utsolgt om du venter med å bestille til Sky og Premier League setter TV kampene. Ifjor ble eksempelvis TV kampene for mars satt i slutten av januar. Så om du skal på eksempelvis Tottenham kampen vil den være utsolgt lenge før TV kampene settes. Vi har gode rutiner og vilkår for alle reisende når kamper flyttes. Så du løper sånn sett en liten risiko om du bestiller en tur hos oss før TV kampene er spikret, uttaler Svein Erik i Ving.

Oversikt over Vings turpakker finner du her: www.ving.no/liverpool