Store utskiftninger på reservelaget

Trener Alex Inglethorpe forteller at veldig mange spillere har vært innom hans U21-lag denne sesongen.

- Denne sesongens U21-tropp har vært i konstant endring og utvikling. Spillere har gått ut på lån eller kommet tilbake fra lån, de har vært inn og ut av Melwood, og de har også vært involvert i kamper i FA Youth Cup. Jordon Ibe er et godt eksempel på en spiller som har spilt både for U21, U18 og også vært innom førstelaget som reserve mot Southampton, sier Inglethorpe til Liverpoolfc.com.

- Reservelagstroppen må være i stadig endring på grunn av at behovene til spillerne i gruppen er så forskjellige. Min rolle er å utvikle spillerne og forsøke å hjelpe dem til å nå neste fase i karrieren.

- Suso, Andre Wisdom og Conor Coady er gode eksempler på spillere som trener på Melwood hver eneste dag, men som av og til spiller for U21. De spilte alle veldig bra da vi slo West Bromwich 2-0 for en uke siden. Deres holdninger og ønske om å spille for U21 var førsteklasses.

- De hadde selvsagt helst villet spille for førstelaget. Men de innser at det er viktig at de holder seg i kampform, ettersom de aldri vet når de kan bli kastet inn på førstelaget igjen. Derfor er det viktig å holde formen vedlike.

- Av og til glemmer man hvor unge disse spillerne er. Det er viktig å holde øye med utviklingen deres, og erkjenne at de fortsatt er inne i en læringsfase i sine karrierer.

- Mike Marsh, Colin Pascoe og John Achterberg er alltid tilstede under reservelagets kamper, så spillerne har en god mulighet til å vise seg frem for førstelagsstaben. De vet at en god prestasjon for reservelaget vil øke sjansene til førstelagsspill.

- Våre spillere er i en unik klubb, der manageren er beredt til å stole på unge spillere og benytte dem på førstelaget. Brendan Rodgers har denne sesongen vist at han vil gi spillere en sjanse uansett alder og erfaringer, dersom de viser potensial.

- For en ung spiller i Liverpool må det være forfriskende å se at det er mulig å spille seg inn på førstelaget. Men det er uansett ikke lett. Det er spillernes ansvar å jobbe maksimalt hver dag, og opptre ydmykt i forhold til det faktum at de forsøker å spille seg inn på førstelaget i en verdensberømt klubb.