Storslått velkomst i Asia

Det manglet ikke på begeistrede Liverpool-supportere da de røde ankom Jakarta i Indonesia i går.

– Det har vært utrolig, sier Brendan Rodgers.

Noen røde hadde funnet veien inn på flyplassen, men mange flere ventet like utenfor.

– Man ble ydmyk på flyplassen i går. Da vi kom ned på rullebanen, syntes vi det var ganske mange som ventet. Men da vi etter hvert kjørte ut på veien, var mottakelsen helt utrolig.

– Det var som om vi tok en sving og plutselig kjørte vi rett inn i The Kop, forklarte førstelagstrener Mike Marsh til LFC TV.

Han har vært med klubben på mange rundreiser rundt om i verden i løpet av årene i Liverpool, men dette ga han et ekstra inntrykk.

– Jeg ble faktisk ganske overrasket.

Enorme folkemengder sto plassert rundt spillerbussen, og slik var det helt fra flyplassen til hotellet.

– Det er helt ufattelig. De fulgte etter bussen og kjørte etter med motorsykler. Jeg har ikke sett det i noen av klubbene jeg har vært i tidligere. Man kan tviler ikke på at denne klubben ikke har supportere over hele verden. Alle de nye spillerne tok bilder og videoer, sa Stewart Downing til Liverpoolfc.com i går.

– Vi snakket om det med spillerne i morges, forteller Rodgers.

– Det gjør deg virkelig klar over statusen denne klubben har rundt om i verden. Jeg blir stolt og ydmyk av å komme hit som manager for det første Liverpool-laget som besøker Indonesia noensinne. Det er et utrolig land, og vi ser virkelig frem til å tilbringe de neste dagene her.

Et sammensatt indonesisk lag, kalt Indonesia XI, møter Liverpool på et stadion med bortimot 90 000 tilskuerplasser lørdag. Marsh tror spillerne får ekstra press på seg når de har i bakhodet at de ønsker å glede så mange supportere som mulig.

– Det er vel egentlig ikke noe som er en «treningskamp» når du spiller for Liverpool Football Club, er det? Alle kamper er viktige, sier en fornøyd Marsh, som legger til at de riktignok er i Indonesia for å forberede seg på den kommende sesongen.

– Vi så det i helga (mot Preston) da vi hadde med rundt 20 000 fans, og vi håper at det blir mange indoneserne her til helga.