Suárez tenkte ikke på kapteinsrollen

I ettermiddagens storseier var Luis Suárez kaptein for første gang i Premier League, men han var mer fokusert på laget og egen prestasjon enn at han bar på kapteinsbindet til Liverpool FC.

– Det var ikke noe annerledes, sa ligaens toppscorer etter kampen.

Brendan Rodgers utelukket ikke at Suárez kunne utnevnes til kaptein på pressekonferansen i forkant av ligarunden, for det var uvisst om visekaptein Daniel Agger skulle få starte etter å ha vært ute med sykdom forrige helg.

Og Liverpool-manageren gjorde som de fleste hadde spådd etter uttalelsene og ga uruguayaneren ansvaret i Steven Gerrards skadefravær.

– Kun én kaptein i LFC

Suárez sier at han ikke tenker på seg selv som Liverpools kaptein fordi den rollen allerede er opptatt – noe den har vært i ti år.

 – Det er bare én kaptein her i Liverpool, og det er Stevie, forteller han til Sky Sports.

Selv om han gjorde sine saker med båndet på venstrearmen særdeles bra, er det til syvende og sist laget og lagprestasjonen som betyr noe, forklarer han.

– I dag tok jeg på meg kapteinsbindet, men vi spilte veldig bra, og det er viktigere for meg enn å være kaptein.

Nå står Suárez med vanvittige 17 fulltreffere siden ligacomebacket borte mot Sunderland i det som før dagen var forrige borteseier for de røde.

Tenker på laget – ikke seg selv

Gerrard, som satt i Sky Sports-studioet i dag, kaller lagkameraten for verdens beste fotballspiller i den formen han viser og har vist denne senhøsten.

– Jeg prøver å gjøre mitt beste på banen, sier Suárez beskjedent.

–  Jeg er spissen, og jeg spiller hele tiden for å hjelpe laget, men i dag var lagets prestasjon det viktigste.

Han er fornøyd med hvordan laget opptrådde i begge omgangene.

– Vi spilte bra i 1. omgang, og i 2. omgang var gode til å posisjonere oss. Og det var et herlig øyeblikk for oss da Flano scoret.

– Viktig for selvtilliten

Nå venter Cardiff hjemme på Anfield, før det som på papiret ser ut som en skrekkuke står for tur. Da skal Liverpool møte både Manchester City og Chelsea på bortebane – i løpet av fire dager.

– Vi vet at vi har noen store kamper i desember. Denne seieren er viktig for selvtilliten.

Og nettopp selvtilliten var viktig å få tilbake etter forrige bortekamp.

– Når du spiller dårlig, prøver du å glemme det så fort som mulig. Da vi tapte for Hul, visste vi at vi hadde spilt veldig dårlig.

– Vi hadde to sjanser til å slå tilbake på hjemmebane (mot Norwich og West Ham), og seierne i de kampene ga oss selvtillit foran det som gjenstår av sesongen, avslutter han.