Suarez kan miste preseason-turen

Liverpool kan komme til å reise uten Luis Suarez til preseason-turen til Australia og Thailand. Spilleren skal ha restitusjon etter Confederations Cup i Brasil.

Luis Suarez har bare gått glipp av én Premier League-kamp denne sesongen, og det grunnet suspensjon. Totalt har spissen figurert i 43 Liverpool-kamper hittil i 2012/13. Etter sesongslutt starter forberedelsene til Confederations Cup. Åttenasjonersturneringen arrangeres i Brasil fra 15. juni til 1. juli. Det vil gi Suarez lite tid til restitusjon før pre-season begynner.

Liverpool møter A-League-laget Melbourne Victory 24. juli og Thailand i Bangkok fire dager senere. En tredje kamp på turneen er ennå ikke blitt bekreftet. Luis Suarez kan slite med å rekke preason-turen dersom ferien hans ikke starter før etter finalen i Confederations cup.

- Vi holder på å sluttføre alle datoene og når spillerne er av gårde. De kommer til å trenger perioder med hvile, sier Brendan Rodgers til The Guardian. 

- Hvis Luis skal spille i den turneringen, vil han kanskje ikke være tilbake til starten av preseason fordi han trenger en restitusjonsperiode. Det vil være et individuelt mønster for hver enkelt spiller. Planen er å få alle tilbake så fort som mulig i sommer for å kunne være med å kjempe neste sesong.

Suarez er ikke den eneste Liverpool-spilleren som er aktuell for Confederations Cup i Brasil. Pepe Reina, Philippe Coutinho, Lucas Leiva, Sebastian Coates og Fabio Borini kan komme til å bli involvert. Brasil, Spania, Uruguay, Italia, Mexico, Japan, Nigeria og Tahiti er nasjonene som skal delta.