Suarez kåret til årets LFC-spiller

Luis Suarez har blitt kåret til Standard Chartered Liverpool FC Player of the Season for 2012/13. Deretter fulgte Steven Gerrard og Jamie Carragher.

Det er supporterne selv som har kåret Luis Suarez til sesongens beste spiller i Liverpool FC gjennom en avstemning på Liverpoolfc.com. Spissen fikk 64% av stemmene. Steven Gerrard og Jamie Carragher ble henholdsvis nummer to og tre. Deretter fulgte midtstopper Daniel Agger og januarsigneringen Philippe Coutinho.

Luis Suarez ble i 2012/13 Liverpools toppscorer med 30 mål i alle turneringer, inkludert 23 scoringer i Premier League. 26-åringen kom på årets lag stemt frem av spillerforeningen PFA, og havnet på 2.plass bak Tottenham-vingen Gareth Bale i kampen om «PFA Player of the Year».

Suarez har nettet 51 mål totalt på 96 kamper for Liverpool siden han ble hentet fra Ajax i januar 2011.
- Dette er utrolig, uttalte Suarez til LFC TV da han mottok prisen som årets spiller.

- Denne er meget viktig for livet mitt. Jeg vet at jeg supporterne hjelper meg, så denne er meget viktig. Min jobb er å hjelpe laget, og jeg forsøker mitt beste på banen. Jeg håpet at laget ville få en bedre plassering, men vi forsøkte vårt beste. Vi er alle klare for neste sesong.

- Da manageren kom hit, var det litt vanskelig fordi han kanskje ikke kjente spillerne eller klubben. Managerens første sesong var god for spillernes selvtillit. Neste sesong kan vi bli bedre.

- Selvsagt er det mer å komme med, ikke bare fra meg, men fra alle spillerne i garderoben. Det er viktig.

Luis Suarez ønsker å takke supporterne for prisen.
- Tusen takk. Dette er en meget viktig pris for meg. Jeg takker for den.