Suarez nominert til pris – vant ikke

Neymar fikk den individuelle bestemannsprisen for sin prestasjon under sommerens Confederations Cup. Luis Suárez ikke blant topp tre.

Det ble delt ut priser til de tre spillerne FIFA mener var best under turneringen etter nattens finale på Maracanã stadion i Rio de Janeiro, og hele pallen var på banen i finalen.

«Golden Ball»: Neymar (Brasil)
«Silver Ball»: Andrés Iniesta (Spania)
«Bronze Ball»: Paulinho (Brasil)

Alle de nominerte kom utelukkende fra turneringens semifinalister, og var Iniesta (Spania), Neymar (Brasil), Paulinho (Brasil), Andrea Pirlo (Italia), Sergio Ramos (Spania) og Suárez (Uruguay). Kandidatene ble valgt ut av FIFA Technical Study Group.

«26-åringen blir sett på som en av de beste angrepsspillerne i verden, og han er en høyt verdsatt stjerne i det uruguayanske landslaget. Frisparkene hans kan være dødelige, noe han igjen har bevist i Brasil: I åpningskampen skrudde han et perfekt frispark forbi Iker Casillas og i krysset i det spanske målet. Suárez’ tre mål i Brasil betyr også at han er Uruguays mestscorende spiller på landslaget noensinne, en tittel han har tatt over fra den levende legenden og lagkamerat Diego Forlán», var FIFAs omtale av Suárez i nominasjonen.

Tidligere vinnere:
1997: Denilson (Brasil)
1999: Ronaldinho (Brasil)
2001: Robert Pires (Frankrike)
2003: Thierry Henry (Frankrike)
2005: Adriano (Brasil)
2009: Kaká (Brasil)