Suarez vil få ultimatum

Daily Mirror hevder at Liverpool vil forlange at Luis Suarez må bestemme sin fremtid på Anfield før klubben reiser til Østen under pre-season. Suarez stolt over landskampsrekord.

Ifølge Daily Mirror har Liverpool FC, og Brendan Rodgers, fortalt Luis Suarez at de ikke setter pris på at spilleren gjennom en rekke intervjuer under spill med Uruguay har gitt uttrykk for at han ønsker seg til en klubb som Real Madrid. Liverpool vil forlange at spilleren leverer inn en transfersøknad, og at han selv avgjør sin fremtid innen 15.juli da de røde reiser til Indonesia.

«Luis vil bli fortalt, klart og tydelig, at han må legge alle kortene på bordet og det kjapt», skal en kilde innad i LFC ha fortalt Mirror.

«Brendan Rodgers ønsker ikke å sitte igjen med skjegget i postkassa og uten muligheter til å hente forsterkninger dersom Suarez skulle presse gjennom en overgang, slik at han ønsker en avklaring på den ene eller andre måten før sesongen starter.»

Det virker klart at Real Madrid prøver å presse prisen ned gjennom å bruke spilleren i hans søken etter en overgang. Det som vanskeliggjør situasjonen er at det skal være en klausul i kontrakten til Luis Suarez, selv om det er uenighet i nøyaktig hva den innebærer. Mirror mener at det dreier seg om et beløp som vil aktivisere et salg, mens andre kilder hevder at et tilstrekkelig bud kun gir mulighet til forhandlinger.

Luis Suarez scoret i natt et strålende frispark som redusering i 1-2 tapet mot Spania i Confederations Cup. Det gjør at han er toppscorer for Uruguay gjennom alle tider med 33 landslagsmål, det samme som Diego Forlan.

- Personlig er dette en ære og en kompliment å nå det samme tallet som Diego, når en tenker på hva han har gjort for landslaget, sa Luis etter kampen i Brasil.

- Det er bra for meg å ha oppnådd dette, men nå er vi fokusert på å gjøre det bra i gruppespillet i denne turneringen.

Den neste kampen for Uruguay og Luis Suarez er kl 24.00 på torsdag mot Nigeria.