Supporterklubben er 33 år

Dagens dato er stiftelsesdatoen til Supporterklubben. Den 24. august 1980 ble foreningen stiftet av Pål Møller og Torbjørn Flatin i Oslo.

Det var på et gutterom på Kjelsås, i hjemmet til Pål, at Liverpool FC Supporters’ Club Norway Branch ble stiftet i 1980. Pål og Torbjørn kjente hverandre ikke fra før, men ble koblet sammen av personer som tidligere hadde forsøk på å stifte en Supporterklubb her i Norge.

På relativt kort tid utviklet Supporterklubben seg fra å være en typisk «gutteromsgreie» hvor medlemsbladene ble kopiert på kopimaskin til en forening med flere tusen medlemmer og egne ansatte.

Det tok 15 år å få de 10,000 første medlemmene, men bare to år til å få de 10,000 neste. Vi passerte altså 20,000 medlemmer i 1997. Dagens medlemstall er 37,231.

Typisk nok «feirer» Torbjørn dagen i bortesvingen på Villa Park, mens Pål har funnet frem den røde drakten og er klart til kamp hjemme i Oslo.

- Vi er utrolig stolte over supporterklubben og det vi har fått til. Men det som betyr aller mest er å se hvor mange dedikerte røde som finnes i dette landet og hva Liverpool FC betyr for dem. Supporterne har over mange år vist en utrolig lojalitet, og uten dem hadde ikke LFC overlevd kriseårene vi nå har vært igjennom, sier Pål.

- Vi ønsker våre medlemmer over det ganske land en fortsatt fin, rød fotballdag!

Keep the red flag flying high!