Suso ønsket utlån

Suso er utlånt til Almería i spansk toppdivisjon for hele inneværende sesong, og det var en overgang spilleren selv ønsket.

- Det fantes en mulighet til å komme hit fra Liverpool og spille på lån her i ett år, forklarer Suso til #LFCWORLD.

- Det var en god mulighet for meg til å vise alle at jeg kunne være en god spiller og en viktig spiller for Liverpool. Jeg var meget glad for å komme hit. Jeg har aldri spilt i øverste divisjon i Spania, og jeg ønsket å prøve.

- Liverpool ønsket at jeg skulle bli værende. De sa ikke at jeg måtte lånes ut. Men jeg visste at det var mange gode spillere i Liverpool, og at jeg kanskje ikke kom til å starte. Jeg er ung. Det viktigste akkurat nå er at jeg får spille.

- Det var en god mulighet til å komme hit. Jeg var fornøyd, og klubben var det også. De sa at det var en god mulighet til å vise at jeg kunne spille fotball på profesjonelt nivå.

- For unge spillere er utlån bra. Du må lære, du må forbedre deg og du må spille fotball. Hver morgen ønsker jeg å lære. Jeg vet at jeg fortsatt er meget ung. Manageren her er meget god. Han liker unge spillere og at vi bruker ballen, og det er det beste for meg.

- Jeg er best med ball. Når jeg har ballen, kan jeg ødelegge for det andre laget. Det beste er likevel at jeg ønsker å lære.

Suso kom til Liverpools akademi fra Cadiz i 2010, men Barcelona og Real Madrid var også aktuelle klubber for den daværende 16-åringen.

- Jeg skulle signere for Real Madrid. Jeg husker alt sammen. Det var dagen før jeg skulle signere for dem. Rafa (Benitez) ringte meg. Han ønsket at jeg skulle komme til Liverpool.

- Jeg sammenlignet Real Madrid og Liverpool, og det var større sjanse for å bli profesjonell fotballspiller. I Real Madrid ville det blitt meget vanskelig å ta seg inn på førstelaget. Kanskje det har endret seg litt nå, men for noen år siden var det meget vanskelig.

- Jeg ønsket å bo i England, prøve erfaringen og lære språket. For meg var også det meget viktig.

Suso debuterte for Liverpools førstelag i 5-3-seieren mot Young Boys i september 2012. Tre dager senere ble han byttet inn mot Manchester United.

- Jeg debuterte i Europa League, borte mot Young Boys. Det var meget bra, meget spennende å spille e-cup.

- I Premier League debuterte jeg hjemme mot Manchester United. Jeg husker at jeg kom inn i andre omgang, etter 45 minutter. Jonjo Shelvey ble utvist. På benken satt jeg, Nuri Sahin, Jordan Henderson og Stewart Downing.

- Manageren ba meg varme opp. Jeg så meg rundt og tenkte: «Jeg?» Jeg varmet opp. Da jeg kom inn i garderoben i pausen, sa han at jeg skulle innpå.

- Jeg var meget nervøs. Jeg skalv i beina, men straks jeg kom innpå og begynte å spille, ble det en flott opplevelse.