To poeng over nedrykk

Bookmakerne deler ikke ut høye oddser for Liverpool-seier hjemme mot Fulham i morgen, men bortelagets manager håper sitt mannskap kan overraske.

Lite har stemt for den 134 år gamle fotballklubben fra London denne sesongen. Laget har kun vunnet tre seriekamper og ligger to poeng over nedrykksstreken når de ti første rundene er ferdigspilt.  

Hvittrøyene fra London åpnet riktignok med en sterk borteseier i Premier League-premieren mot Sunderland, men etter drømmeåpningen tok det seks serierunder før neste trepoenger ble et faktum på Craven Cottage.

Les også: Håper på Hangeland mot Liverpool

I mellomtiden hadde laget vært på nedrykksplass, og de røk mot blant andre nyopprykkede Cardiff på eget gress. Men hele poengfangsten ble mer enn doblet etter to seiere på rappen, og Fulham så plutselig mer komfortable ut med sine ti poeng på trygg plass.

Southampton og Manchester United sprakk imidlertid lykkebobla nådeløst i de to neste ligakampene – de to siste før møtet med Liverpool på Anfield – og etterlot hovedstadslaget uten noe som helst. Championship-klubben Leicester City har også rukket å slå Fulham ut av ligacupen, og øynene rettes nå mot manager Martin Jol.

Les statistikk før kampen: Liverpool–Fulham

Den karakteristiske nederlenderen, med en managerfortid hos blant andre Ajax og Tottenham, slår imidlertid upåvirket tilbake og mener Fulham er godt vant med situasjonen.

– Vi har opplevd dette i klubben over de siste ti årene, så forhåpentligvis klarer vi å få bedre resultater, sa 57-åringen til pressen denne uka.

Han mener det ikke skal veldig mye til for å snu skuta på kort tid.

– Se på Cardiff City. De var i samme posisjon som oss, så vant de derbykampen mot Swansea, og nå er alt greit der. Så det der det vi ønsker å få – noen gode resultater. Du må begynne et sted for å få noen seiere under beltet, og så skyte fart derfra. Vi trenger noen overraskende resultater, og kanskje kan det skje mot Liverpool.