Touré mener Coutinho er bedre enn Suárez

Kolo Touré (32) spår en lysende sesong for Philippe Coutinho (21).

– Jeg har ikke sett mye til Luis Suárez ennå, men jeg har trent med ham én gang. Da hadde jeg stålkontroll på ham. Jeg synes at Coutinho er den beste spilleren her. Han kommer til å være gigantisk denne sesongen, sier Kolo Touré i et intervju med Martin Keown – en tidligere kollega fra Arsenal-tiden.

32-åringen er også full av lovord om Liverpool-manager Brendan Rodgers. Touré roser nordiren for alltid å si de rette tingene til rett tid.

– Han er hard når han må være det og myk når han må være det. Brendan har fått meg til å føle meg bra igjen, og han kaller meg for hans "uslåelige", sier ivorianeren.

Touré kom gratis fra Manchester City i sommer. Midtstopperen innrømmer at han hadde en tøff periode under Roberto Mancinis ledelse i Manchester, men nå ser afrikaneren frem til å spille regelmessig fotball igjen. Han tror dessuten at Liverpool kan kjempe om ligagull innen få år.

– Vi kan vinne ligaen i løpet av kort tid. Mentaliteten er rett, vi har noen gode spillere og klubben har en enorm historie. Dette laget er langt bedre enn City var da jeg skrev under for dem, og vi vant ligaen i løpet av tre år. Her er alle fokuserte, skryter Touré.

Selv om den tidligere Arsenal- og Manchester City-forsvareren har passert 30 år, tror han at han har flere gode år igjen på fotballbanen. De årene planlegger han å bruke på Anfield.

– Jeg vil gjerne bli her i noen år. Jeg har jobbet hard med bevegelsesevnen min, for jeg har mistet noe av den i løpet av de siste årene. Sesongoppkjøringen har vært veldig bra, sier han.

I morgen kommer Stoke til Anfield for å sparke i gang 2013/2014-sesongen i Premier League. Kolo Touré starter ventelig som midtstopper for Liverpool, og ivorianeren sier han ikke kan vente med å entre gressteppet på Anfield.

– Jeg kan ikke vente med å høre You'll Never Walk Alone, avslutter han.