Toure VM-klar med Elfenbenskysten

Kolo Toure og Elfenbenskysten er kvalifisert for VM-sluttspillet etter 4-2 sammenlagt mot Senegal. Dagens kamp på nøytral grunn i Marokko endte 1-1.

Kolo Toure spilte samtlige minutter i sin 107. A-landskamp da Elfenbenskysten sikret plass i neste års VM i Brasil. Ivorianerne hadde en 3-1-ledelse fra den første kampen som ble spilt på hjemmebane i forrige måned.

Senegal ble beordret til å spille returoppgjøret på nøytral grunn etter tribunebråk på hjemmebane i Dakar i møtet med Elfenbenskysten i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i fjor. Senegal hadde valgt Casablanca i Marokko som sin hjemmebane.

Moussa Sow sendte «vertene» i føringen fra straffemerket i det 77. minutt, men Salomon Kalou sørget for uavgjort med utligning fire minutter på overtid. Elfenbenskysten er dermed klar for VM med 4-2 sammenlagt.