Tre før kamp: Chelsea

Det knalltøffe juleprogrammet fortsetter, og Liverpool tar turen til øst-London og Stamford Bridge. Supporterpanelet håper de røde kan spille som de gjorde på Boxing Day.

José Mourinho er ubeseiret hjemme i ligaen med Chelsea på 69 kamper, og klatret over Liverpool på tabellen på Boxing Day. Trekløveret vi har pratet med foran denne kampen har vi snakket med før. Den gang tapte Liverpool hjemme for Southampton - så forhåpentligvis får vi ingen reprise på Stamford Bridge i morgen.

 

Rune Kristoffersen, 28, Bergen

Hva tenker du etter tapet mot Manchester City - burde de røde fått med seg poeng?

 

- Etter den kampen var jeg oppriktig stolt av laget, for første gang siden 2009.  Jeg hadde forventet å bli virkelig høvlet på Etihad, ikke nødvendig braktap, men at katten endelig skulle komme ut av sekken, og at vi igjen skulle begynne å drømme om neste sesong. Og selv om vi tapte så sitter jeg igjen med en følelse at vi endelig faktisk er et skikkelig, skikkelig godt fotballag. Og DET er rare greier å skulle forholde oss til. B-Rod begynner ordentlig å vokse på meg (HØØØY!), han har denne sesongen blitt pragmatisk, mer direkte og ikke minst tøff i trynet. Når han, vel vitende om en suspensjon men og  berettiget til tusan, høvlet over dommertrioen var det virkelig en Liverpool-manager som snakket. Eller så var det julerødvinen som snakket til meg.

 

En kan skylde på ruskete forsvar på begge scoringene til Manchester City. Hvem bør spille der bak?

 

- Det er både godt og vondt at begge målene er personlige feil. Martin ”Personlig Feil” Skrtl taper dueller som, ja som jeg taper dueller. Problemet er at Agger ikke er det spor bedre på det feltet. Basert på det Skrtl har gjort de siste ukene så fortjener han ikke miste plassen til Agger. Mål nr 2 var selvsagt delvis en kollektiv svikt på offensiv markering, men mest av alt en kembo kontring, som man nesten må forvente borte mot City.  At Mignolet tok en Reina får man heller trekke fra den 10 poengs banken han allerede har reddet opp denne sesongen. Ellers så er vi jo dønn solide bakover kollektiv, og slipper utelukkende inn mål på personlige feil, og det må kunne lukes ut.

Sakho må spille på plassen ved siden av Skrtl, ellers har vi jo ingen backer så der kan man velge hva man vil egentlig (Johnson er ute av det, nesten så en skulle tro han har blitt om å gå ned i lønn for å få ny kontrakt…).

 

Hvordan skal Liverpool slå Chelsea på Stamford Bridge?

 

- På samme måte som de skulle slått City på, høyt tempo, høyt kollektivt press og verdens beste Lucas midt inni det hele. Også Suarez da.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Den skal nok sees ved i stressless nr 2 i julestuen, min far okkuperer stressless nr 1.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 spiller?

 

- Aaaa Mignolet - Glen Skrtl Sakho Agger – Lucas21<3 – Allen Hendo – Sterling Suarez Coutinho

 

Og om du må tippe resultat?

 

- Seier 1-3

 

Stig Berge Nilsen, 36, Askøy

Hva tenker du etter tapet mot Manchester City - burde de røde fått med seg poeng?

 

- Det er klart man skulle hatt poeng. Coutinho og Sterling bommet på sjanser som selv journalisten her hadde satt i buret – med lakksko. Jeg tror de fleste supporterne ser bort fra et par dommerfeil og innser at Liverpool spilte veldig bra. Man hadde ikke pratet om Mason hvis Liverpool hadde scoret på de store sjansene.

 

En kan skylde på ruskete forsvar på begge scoringene til Manchester City. Hvem bør spille der bak?

 

- Det er strengt tatt ikke lov å spørre om hvem som «bør spille der bak». Jeg velger, siden det er jul, å overse dette. Det har vært mange bytter i forsvaret grunnet skader på backer og beslutningsvegring rundt midtstoppere. Det skaper ustabilitet. I tillegg liker de fleste av oss at det leveres flott angrepsspill og mange scoringer. Dermed må vi nok akseptere en del baklengsmål i kampene mot de beste lagene. Sakho er selvskreven «der bak». Han kommer bare til å bli bedre og bedre. Han er også en mye bedre pasningsspiller enn man skulle tro. Stort sett går pasningene fremover, med riktig adresse. 

 

- Skrtel bør derimot byttes ut nå. Han er ofte på etterskudd, og må redde seg med Hollywoodtacklinger. Tacklingene er jo imponerende å se på, men når årsaken til at han utfører dem er at han stadig er på etterskudd så er det ikke like imponerende. På defensive dødballer må han forøvrig se til å trekke til seg kleptomanpølsene før det arrangeres en 90-minutters straffefestival. Agger er ikke bedre i dueller enn Skrtel, så jeg tror Toure må få spilletid. Venstre back er problemet før alle kamper. Om Agger er skadefri bør han ta jobben på søndag. Mest sannsynlig er dette det beste vi har tilgjengelig: Johnson, Toure, Sakho, Cissokho. Helst ser jeg Agger som venstre back på Stamford Bridge, om ikke annet for å gi Torres en kjærlig albu i øret. 

 

Hvordan skal Liverpool slå Chelsea på Stamford Bridge?

 

- Liverpool skal slå Chelsea på samme måte som de prøvde å slå Manchester City – ved å være det beste laget og skape mange sjanser. Suarez, Henderson og Coutinho må ta med Terry på noen løpeturer. Han trenger trimmen. 

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Forhåpentlig på Shamrock Pub i Oslo, med mindre Andreas og Rune feiger ut. Strålende pub, ok folk. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 spiller?

 

- Tryllestokken © sier at det blir få eller ingen endringer fra forrige kamp: Mignolet – Johnson, Toure, Sakho, Cissokho (helst Agger) – Henderson, Lucas, Allen – Sterling, Suarez, Coutinho. 

 

Og om du må tippe resultat?

 

- Må jeg? 2-2. Sakho, Schürrle, Suarez, Ivanović.

 

Andreas Fredriksen, 28, Røyken

Hva tenker du etter tapet mot Manchester City - burde de røde fått med seg poeng?

 

- Helt klart, minst ett poeng. Jeg satt igjen med en merkelig følelse etter kampen. Det var helt greit at vi ikke vant, siden vi spilte så bra. Vi var minst like gode som Manchester City, og burde helt klart puttet et par mål til. Offsideavgjørelsen var selvfølgelig helt håpløs, men det var fortsatt mye tid igjen til å score. Coutinho burde ha scoret årets mål, Sterling bommet på blank og Henderson med et brasiliansk anfall. At Mignolet fikk det for seg å leke Tommy Salo får så være. At vi slepper inn mål på dødball er mer regelen enn unntaket. Føler at tre corner straffe kunne vært et vel så bra alternativ for oss. 

 

En kan skylde på ruskete forsvar på begge scoringene til Manchester City. Hvem bør spille der bak?

 

- Jeg syns det er like greit å fortsette med de fire som spilte mot Manchester City. Personlig er jeg stor fan av Daniel Agger, men har en lei tendens til å tape de avgjørende duellene foran egen kasse. Den egenskapen deler han for så vidt med resten av forsvarsspillerne våre for tiden, men jeg har mer tro på panserduoen Skrtel og Sakho. På høyrebacken er Glen Johnsen det ubestridte førstevalget. Så lenge han holder seg skadefri (!) er han bankers på hvilket som helst lag i Premier League (bortsett fra Manchester City). Det er synd han er like porøs som en kjeks, og mest sannsynlig vil bli skadet et par ganger til denne sesongen, og da er det tynt.. 

 

- Venstrebacken er en kranglete posisjon nå som Jose Enrique er ute med kneskade. Aly Cissokho overrasket positivt mot Manchester City, men jeg føler jeg har sett nok til konstatere at jeg er glad det kun er snakk om et lån. Han virker så utrolig keitete, Bambi på glattisen. Skjønner ikke hva transferkomiteen tenkte på da de hentet ham. Det er alltid stas med egenproduserte spillere, spesielt når det i tillegg er en scouser, men Jon Flanagan er ikke god nok til å bekle noen rolle i Liverpool FC. Mulig jeg blir arrestert på dette senere, men han er som Jay Spearing – en helt ok fotballspiller. Skal ikke ta noe fra unggutten, målet mot Tottenham var det høy klasse over, men jeg syns han blir rundet altfor lett defensivt, og har ikke ferdighetene til å runde noen offensivt. Innstillingen er det derimot ikke noe å utsette på. Hva var det du lurte på igjen? Hva med å starte med Brad Smith der? Jack Robinson klarte seg jo bra da han ble kastet ut mot Arsenal i sin tid. 

 

Hvordan skal Liverpool slå Chelsea på Stamford Bridge?

 

- Score flere mål enn Chelsea…Oscar, Hazard, Mata og Lampard er vel spillerne som må stoppes. Hverken Torres eller Eto’o scorer mål (jinx), så trusselen kommer først og fremst fra midtbanen. Lucas, Allen og Henderson må fortsette å jobbe som gale, og ikke gi de tid med ballen i beina. På defensive dødballer hadde jeg satt stor pris på om vi klarte å forsvare. Eventuelt ikke gi bort cornere eller frispark i farlig posisjon. Chelsea er giftige på dødballer, og vi kan ikke forsvare oss. Tipper vi slipper inn minst ett mål på dødball. Da er det kjekt at Suarez scorer minst tre. 

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Foreløpig ikke klart. Muligens foran min gamle, men gode, Acer-maskin. Muligens på en pub. Dette er en kamp jeg egentlig ikke har nerver til å se. Jeg foretrekker å se sånne kamper i opptak. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 spiller?

 

- Mignolet, Johnsen, Skrtel, Sakho, Cissokho (grøss), Allen, Henderson, Lucas, Sterling, Coutinho, Suarez. En joker kan være å sette inn Brad Smith på venstrebacken. Ellers gir vel laget seg selv. 

 

Og om du må tippe resultat?

 

- 2-2. Cahill (corner), Terry (corner), Suarez x2.