Tre før kamp: Manchester City

Det er duket for den tøffeste oppgaven for Brendan Rodgers sine gutter så langt denne sesongen. Supporterne vi har snakket med denne uka tror en får med seg et poeng.

Liverpool kunne feire julaften på tabelltopp, men allerede 2. juledag braker det løs igjen. Manchester City har vunnet samtlige hjemmekamper, og er manges favoritt til å vinne serien. 

Thomas Lyngbø, 25, Bergen

Manchester City har vært fantastiske på City of Manchester Stadium denne sesongen. Hvordan skal Liverpool få med seg poeng?

 

- Hadde jeg hatt fasiten på det, så hadde jeg sittet ved spakene på Anfield..  Forsvaret må fungere optimalt. Lucas/Allen/Hendo må løpe sine kilometer, samt at de tre fremste, og da spesielt Suarez, må vise seg fra sitt beste igjen. Scorer vi to, så får vi med oss poeng. Jeg kan ikke se for meg at vi faller sammen og slipper inn mange mål, da jeg føler at vi har de riktige spillertypene som kan klare å stå imot trøkket fra City. 

 

Hvilke spillere frykter du mest hos motstanderen?

 

- Heldigvis er Aguero ute. Han er vel den spilleren som har vært nærmest Suarez denne sesongen når det gjelder ekstremferdigheter foran mål. I tillegg ser det ut som om Zabaleta er ute, og det er ekstremt bra for vår del. Hans doblinger på høyresiden har vært et av deres farligste våpen de siste årene, rett og slett en meget god spiller. Når det gjelder de som kommer til å spille, så kommer man ikke utenom Kolo`s svakere bror, Yaya. Eller Silva... eller Navas... eller Negredo... er rett og slett en hel haug med gode spillere i den klubben

 

Hva tenker du nå om mulighetene om en topp fire-plassering?

 

- Kom over denne på twitter (@Abby):”Every PL team who has been top of the table on Christmas has qualified for CL football.” Så topp fire er vel bankers!! Nei, dessverre, så enkelt er det nok ikke. Det skal vel nevnes at Villa endte på en sjetteplass i 99, etter at de toppet til jul, så tweeten stemmer likevel ikke helt. Men det som er sikkert, er at det er mange kamper igjen, og jeg krysser alt jeg kan på at vi skal være like stabile resten av sesongen som vi har vært i store deler så langt. Det har aldri vært jevnere i toppen, så det er viktig at vi fortsetter å score mål på Anfield, mens vi i tillegg plukker jevnt og trutt poeng med fra borteturene. Følelsen jeg sitter med i år, er at vi alltid kommer til å score på Anfield, en følelse jeg ikke har hatt de seneste årene da vi ofte slet med å trenge gjennom lag som lå med 11 mann bak ballen. Den følelsen sitter nok dypt igjen etter jeg bodde der borte, og overvar flere kamper under Dalglish`s regime hvor vi tapte hjemme mot lag som Wigan, WBA og Fulham. Ikke bra... Det at jeg har en mer positiv innstilling til matchene nå, skyldes i bunn og grunn tre mann, Sturridge, Suarez og Coutinho, spillere som alle kan skape noe ut av intet. Vi topper ligaen nå, så sjansene er gode. Skal jeg ta en Drillo, så vil jeg si at det er 60-40 i vår favør. 

 

Hvor skal du se kampen?

 

- “Visiting Supporter”. Entrance: M, Block: 114, Row: T, Seat: 359 #snikskryt

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilke 11 starter?

 

- Jeg observerer at Flanagan muligens er ute, men jeg håper at vi kan bruke en allerede velfungerende 11`er.
4-2-3-1: Mignolet, Johnson – Skrtel – Sakho – Flanno, Allen – Lucas, Sterling – Hendo – Coutinho, Suarez. Flanagan får fornyet tillit på venstreback. Han har for vane å heve seg mot gode lag og spillere. Her skal han få kjørt seg mot Navas, men meg velger å stole på scouseren vår. Zabaleta er ute, og trolig spiller Clichy h.back som sist. Det betyr at de vil sjelden doble på den siden, noe som gjør at Flanno vil får hjelp av Sakho og Lucas med å håndtere Navas. Hvis ikke Flanno blir/er frisk, så ville jeg kjørt Agger inn som back. Kelly og Cissokho holder rett og slett ikke nivået pr.dags dato.Coutinho vil med Zabaleta ute, få en friere rolle som v.ving, og ha all fokus rettet mot den offensive biten. Mens han kan jukse litt defensivt, og Sterling true bakrom til enhver tid, så kreves det ekstremt mye av de tre sentrale. Men alle disse er i form, så jeg stoler på guttene våre midt på banen. 

 

Og om du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Seier... Nja.. Går for 1-1. Guess who? Riktig.. Suarez.

 

Jonas Høyer-Jonassen, 29, Bærum

Manchester City har vært fantastiske på City of Manchester Stadium denne sesongen. Hvordan skal Liverpool få med seg poeng?

 

- Først og fremst ved å stole på egne ferdigheter. Vi må våge å spille vårt eget spill og ikke spille på Citys premisser. Det er en enorm selvtillitt i laget om dagen og troen på at alle lag kan slås på en god dag er tilstede. Det eneste som bekymrer meg er Citys hjemmeform kontra vår borteform. Samtidig scorer vi mange mål om dagen, og unngår vi personlige feil er muligheten for poeng gode.

 

Hvilke spillere frykter du mest hos motstanderen?

 

- Heldigvis er Agüero ute, noe som er positivt for oss. Håper også Zabaletas erstatter ikke er like løpsvillig på høyrebacken.  Nå mangler jo også vi sentrale spillere så det er vel ganske likt sånn sett.

Av de som trolig starter må det være kreativiteten til Silva og arbeidskapasiteten og frisparkene til Yaya.  

 

Hva tenker du nå om mulighetene om en topp fire-plassering?

 

- Mulighetene til topp fire er så absolutt tilstede. Det er ekstremt jevnt i toppen i år, så en må være på tå hev til enhver tid. Jeg er redd det ikke skal mange feilskjær til før en blir hektet av, men sånn vi spiller om dagen er jeg optimist. Vi går inn i en ekstremt viktig periode med tanke på å holde momentumet oppe. Ingen ting vil glede meg mer enn igjen å returnere til champions league, hvor vi hører hjemme.

 

Hvor skal du se kampen?

 

- Kampen skal dessverre ses på pub i Kristiansand. Brodern og jeg drar over dagen etter og får med oss de neste tre kampene. Det skal bli godt å komme tilbake.

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilke 11 starter?

 

- Da vil jeg nok gå for samme lagoppstilling som sist.

Mignolet – Johnson – Skrtel – Sakho – Flanno – Lucas – Allen – Hendo – Coutinho – Sterling – Suarez.

 

Og om du må tippe resultat, med målscorere?

 

- 2-2. Suarez og Sakho.

 

Lars Frøsland, 26, Flekkefjord

Manchester City har vært fantastiske på City of Manchester Stadium denne sesongen. Hvordan skal Liverpool få med seg poeng?

 

- Liverpool har hatt stor suksess med å angripe motstanderne med stor intensitet fra første minutt. Det har fungert, og jeg ser ingen grunn til ikke å fortsette med den oppskriften. Tillater LFC hjemmelaget å styre showet på Etihad blir det definitivt ingen røde poeng. Henderson, Allen og Lucas må jobbe knallhardt på midten, mens Coutinho, Sterling og Suárez må gis frihet til å plage Kompany og co. på topp. Det kan for øvrig være en god idé å skyte ofte – jeg tror ikke Joe Hart (som tilsynelatende vokter City-buret) er helt over den nervøse formen.

 

Hvilke spillere frykter du mest hos motstanderen?

 

- Vanligvis ville jeg svart Kun Agüero, som er forholdsvis flink til å spille fotball, men han er jo skadet... Dessverre er ikke David James der til å erstatte ham. Jeg frykter Negredo – han har imponert meg. Og egentlig alle som kan bruke hodet. Og forresten, Lucas Leiva, unngå å gi bort frispark i nærheten av 16-meteren, takk – Yaya Touré scorer tydeligvis på hvert eneste forsøk.

 

Hva tenker du nå om mulighetene om en topp fire-plassering?

 

- Rodgers sitt mannskap topper i skrivende stund tabellen. Dermed blir det for dumt å ikke ha tro på at rødtrøyene kan klare fjerdeplassen, men jeg blir så lett skuffet at jeg aldri tar noe som helst på forskudd. Foruten lønn og ferie. 

 

Hvor skal du se kampen?

 

- På Flekkefjords eneste pub som viser fotball i HD. 

 

Dersom du er Brendan Rodgers - hvilke 11 starter?

 

- Mignolet - Johnson, Skrtel, Sakho, Flanagan - Lucas, Allen, Henderson - Sterling, Suárez, Coutinho - okey! Skrtel hadde en rufsete kamp mot Cardiff City, men jeg tror det passer ham fint å møte Negredo. Spår en god forestilling fra slovaken.

 

Og om du må tippe resultat, med målscorere?

 

- Sett dine penger på uavgjort. 2-2, med Negredo, Skrtel, Yaya Touré og Suárez som målscorere – i den rekkefølgen.

 

 

Har du lyst til å være med i supporterpanelet, send en epost til [email protected] med "Tre før kamp" i emnefeltet.