Tre før kamp: Newcastle

På lørdag er Liverpool tilbake på banen hvor de i fjor vår kanskje leverte årsbeste med en 6-0 seier. Supporterpanelet denne uka er optimistisk, men tror ikke på et lignende resultat.

Flere spillere og Newcastle-manager Alan Pardew har denne uka snakket ut om det sviende 6-0 tapet i april, og har gjort det klart at de er revansjelystne. Laget vil måtte klare seg uten sin kaptein Fabricrio Coloccini, og supporterpanelet denne uka tror alle at de røde vil ta med seg alle poengene hjem fra Tyneside.

Anton Romanov, 28, Kirkenes

Liverpool henger med helt i toppen av Premier League - hva synes du om en landslagspause når det går bra?

- Landslagspausene er i bunn og grunn veldig kjedelige, spesielt når det går bra! Managerene liker når det flyter og vi vant jo de 2 siste, så Rodgers kunne sikkert vært foruten denne pausen. Hvis man skal se det positive i det så har vi noen nøkkel spillere ute med skade (Johnson og Coutinho). Disse har fått litt mer tid på seg i tillegg til at de ikke har gått glipp av så mye. Johnson spesielt er savnet mener jeg, en spiller du skjønner ikke hvor viktig er før han er borte. Utligningsmålet til Swansea var et typisk eksempel, urutinerte Wisdom gir Michu den lille meteren og utligningen er et faktum. Coutinho er nok neppe tilbake på lørdag, men det er bare til å glede seg til han er tilbake. Det lukter mål av LFC lang vei med han og SAS.

Newcastle har vært ustabile denne sesongen. Hva forventer du av Alan Pardews menn?

- Newcastle og ustabilt er som hånd i handske! Mareritt for tipperne av lørdagsbong! Jeg forventer litt som Sunderland, går ut med mye entusiasme og glød. Hvis deres viktigste spillere har dagen så kan de slå hvem som helst, så er det vikitg å huske at mange av dems spillere også har vært på landslangsoppdrag….Jeg forventer at de går ut offensivt og vil sette press på oss fra start.  

 

Liverpool vant stort på St. James' Park forrige sesong. Hva tror du om lørdagens kamp?

- Jeg er spent på hvilken fysisk form noen av spillere er i med to viktige landslagskamper i beina. Selve kampen er vanskelig å spå. Vårt fortrinn i forhold andre lag rundt oss er at vi ikke trenger å tenke på CL i midtuken. Brendan kan sette inn sin beste 11er med vel viten at de for ei hel uke hvile. (PS! Hadde heller vært i CL!!). Huff... Jeg må ærlig innrømme at jeg frykter denne kampen litt. Fordi vi vant såpass i fjor at dette sitter enda i Newcastle og de er nok mer en revasjesugne... Samtidig så har vi SAS, og en av dem kommer til å score på lørdag, det er 100 % sikkert. Så spørs det hvor mange mål vi trenger.

 

Dersom du tar ut laget, hvilke 11 starter?

- Utrolig vanskelig denne... Mitt tips: Mignolet, J. Enrique, Sakho, Toure, Johnson, Henderson, Gerrard, Lucas, Moses, S & S. - J. Enrique har gjort mye rart etter omleggingen til 3 bak og trives best i ren firer. Hvis Johnson er skadefri, vil Henderson bli trykt ut på kanten for å dra seg inn, å skape rom til backen.

Resten er det vanlige, tipper at Sturridge og Suarez vil spille så nært hverande som mulig.

 

Og dersom du skal tippe resultat - med målscorere?

- Tipper veldig tett kamp…men vi vinner 2-1. Suarez begge. Gutten kan reise til Uruguay og tilbake x 2 uten at det er et problem for han.

 

Kristian Ingebrigtsen, 22, Oslo

Liverpool henger med helt i toppen av Premier League - hva synes du om en landslagspause når det går bra?

- Det er få som forguder landslagspauser. Setter popcornen i halsen hver gang Gerrard går hardt i en takling eller strekker seg langt etter ball. Vi slapp unna skader denne gang, heldigvis, men en pause i en god flyt kan selvsagt ødelegge momentet vi hadde. Etter sist pause fikk vi tre dårlige resultater på rad. Håper på det beste men frykter det samme skjer igjen.

 

Newcastle har vært ustabile denne sesongen. Hva forventer du av Alan Pardews menn?

- Fra Newcastle så forventer jeg et noe uorganisert forsvar som kommer til å få bakoversveis frisèrt av Luis Suarez og Sturridge. Spesielt nå som limet i den bakre fireren deres, Coloccini, sansynligvis er ute. Å se på midtbanen til Newcastle spille fotball, er ofte som å se noen spise suppe med gaffel. Det er veldig liten gnist som ruver inne på midten der. Offensivt så kommer Remy til å prøve å skape hodebry, får seg trolig et mål også. 

 

Liverpool vant stort på St. James' Park forrige sesong. Hva tror du om lørdagens kamp?

- Jeg tror Newcastle vil prøve å gå rett i strupen, men feiler. De triller ball første ti minuttene før Lucas ikke orker å se på lenger og bryter. Etter det kommer vi til å ha ballen mye og bølge på med skudd og solide kombinasjoner. Steven Gerrard tror jeg blir plassert bak Suarez og Sturridge, det kan fort bli en dødelig mikstur. Det blir enormt mange sjanser i vår favør . Setter vi de største, kan det fort bli stygge siffer også i år. Tim Krul kommer til å få gangsperr hjernen om han klarer å henge med. Det ligger selvsagt en lokende følelse om at Remy snubler inn en redusering iløpet av kampen. Det får våge seg. Ellers er det duket for fest på St. James' også denne sesongen.

 

Dersom du tar ut laget, hvilke 11 starter?

- Mitt lag ville vært: Mignolet; J. Enrique, Agger, Skrtl, Tourè; Moses, Lucas, Henderson; Gerrard, Suarez, Sturridge. 

 

Og dersom du skal tippe resultat - med målscorere?

- Resultatet blir 4-1. Suarez - 2, Henderson -1 Gerrard -1  NEW: Remy - 1 BB: Henderson.

Følg Kristian på twitter - @kringebr

Asle Natås Lægreid, 37, Odda

Liverpool henger med helt i toppen av Premier League - hva synes du om en landslagspause når det går bra?

- Jeg synes på generelt grunnlag at landslagspausar er et forstyrrende element. Jeg er livredd for skader på spillara som Gerrard og Suarez. For gode lag som Liverpool tror jeg det egentlig spiller liten rolle. Brendan har full kontroll og de røde guttene får matchtrening. De som ikke spiller landskamper får trent seg opp til kommende kamper i Premier League. Topp 4 absolutt mulig i år.

 

Newcastle har vært ustabile denne sesongen. Hva forventer du av Alan Pardews menn?

- Newcastle overpresterte til de grader i fjor. Pardew er godt vant med å tape stort mot Liverpool. Jeg forventer lite av Newcaste spillerene. Jeg tro de vil spille direkte og prøve seg på kontringer. De skårer lite mål og slepper inn mye, det passer dårlig mot et angrepsvillig Liverpool lag. 

 

Liverpool vant stort på St. James' Park forrige sesong. Hva tror du om lørdagens kamp?

- Normalt har Liverpool et godt tak på Newcastle. Liverpool vil gå ut i ett forykende tempo. Sjansene må produseres i mål kjapt. Klare vi det, dreper vi kampen før den er begynt. Liverpool er best når de spiller ball hurtig. 10èr plassen uten Coutinho må Brendan løse.  Det har ikke fungert optimalt uten ham. 3-5-2 har vært greit når Liverpool har hatt skader i forsvaret. Spillerne har virkelig stått på så langt i år. Den mentaliteten tror jeg er slått inn i skallen på hver spiller som drar på seg den fantastiske røde drakten. Det lukter 3 poeng lang, lang vei, men man vet aldri. Kanskje Pardew har en joker på lur?- Nei, he he, nå lo jeg godt av meg selv.

 

Dersom du tar ut laget, hvilke 11 starter?

- Det er vanskelig å tippe, både lag og formasjon. Er Johnson skadefri tror jeg han starter. Jeg tipper derfor en endring med utgangspunkt 4-3-3;

Mignolet, Johnson, Skrtel, Sakho, Toure, Gerrard, Lucas, Henderson, Moses, Sturridge, Suarez

 

Og dersom du skal tippe resultat - med målscorere?

- Jeg tipper vi vinner 4-0. Mål av Gerrard, Sturridge og Suarez (2). Ønsker alle i the LFCFamily en god kamp!

 

Følg Asle på twitter - @ragdingen