Tre før kamp: Tottenham

Liverpool har slitt på White Hart Lane de siste sesongene. En midtbane uten kapteinen og et forsvar som lekker er noen av temaene for supporterpanelet denne uka.

Liverpool har tapt 10 av sine siste 15 besøk på White Hart Lane, og står med fem strake tap borte mot Tottenham. I denne kampen må de klare seg uten Steven Gerrard. Siden praten ble gjort ser det heldigvis ut til at Jordan Henderson blir helt klar til oppgjøret.

 

Kenneth Valdersnes, 30, Voss
Med skader på Steven Gerrard og en usikker Jordan Henderson, hvordan skal Rodgers sette opp midtbanen?

- I vanskelege bortekampar som Tottenham borte er Lucas sjølvskreven då han i mine auger beherskar den viktige, defensive midtbanerolla klart best av våre midtbanespelarar og det er inkludert Gerrard. Eg ser fram til å sjå Joe Allen få mykje speletid framover og eg har trua på at han blir ein god spelar for oss om han held seg skadefri over tid. Eg tenker me får sjå desse to sentralt på midtbana. Om han blir klar kunne eg tenkt meg å sjå Henderson litt ute til høgre og i samarbeid med ein rask og offensiv Johnson vil dei utgjera ein stor trussel offensivt langs den sida. Henderson er og ein spelar som er flink til å jage og presse i Rodgers si ånd. Med sin store løpskraft og evne til å dekke store flatar vil han også vere ein viktig bidragsytar defensivt og hjelpe Lucas og Allen. Ute til venstre kunne eg tenkt meg å sjå Moses få ein ny sjanse. No har han vore svak i ein periode, men han er ingen dårleg spelar og eg føretrekk han framfor Sterling i denne kampen då han er meir robust og kraftfull. Eg synes Coutinho har vist seg å vere vel så god ute på venstrekanten som sentralt, men han kjem verkeleg til sin rett i 10'ar rolla og tenker me får sjå han i rommet bak Suarez. 

 

Liverpool slipper inn mye mål denne sesongen. Hvordan bør Rodgers komponere forsvaret?

 

- Johnson er sjølvskreven på høgreback sjølv om eg skulle ynskje meir stabilitet i hans prestasjonar. Enrique er vår beste venstreback og sjølv om eg trur me kan med tida henta inn ein betre venstreback så saknar me han. Eg synes verken Flanagan eller Cissokho står verkeleg fram som ein seriøs konkurrent til han og eg trur ikkje nokon av dei har ei framtid i LFC i det lange løp. Eg har ikkje nokon spesiell oppfatning om kven av dei som bør starte. Cissokho har eit større register offensivt enn Flanagan, men samtidig synes eg Flanagan har vist seg mest fram i dei tøffaste kampane så eg går for unge Jon i denne kampen. Eg saknar veldig ein Hyypiä-type i forsvaret vårt og då spesielt hans eigenskapar i luftrommet. Særskild på defensiv dødball sliter me veldig. Det er ikkje enkelt å sette saman midtforsvaret då alle dei fire som har vore i aksjon har mykje godt i seg og har spelt jamnt godt alle saman. Eg synes Sakho har vore ein positiv tilvekst og eg vil påstå at han allereie no er vår beste midstoppar og eg vil gjerne sjå han frå start på søndag. Kven som skal danne midstopparpar med han er ikkje enkelt. Eg har lenge sett på Agger som vår beste midtstoppar og han er framleis ein kvalitetsspelar, men eg synes han har vore litt svak defensivt denne sesongen og spesielt på defensiv dødball. Skrtel har vore positiv, men han er litt "hot and cold". Eg trur eg går for Toure med sin rutine frå mange tøffe oppgjer mot Tottenham, sjølv om både Agger og Skrtel hadde forsvart ein startposisjon.

 

Hvordan er følelsen foran det tøffe juleprogrammet?

 

- Eg er veldig spent på korleis tabellen ser ut etter nyttår etter dei tøffe bortekampane mot Tottenham, Man City og Chelsea. Heng me med i toppen og hentar inn nokon gode forsterkningar i januar kan det bli ein spennande vår. Eg har ein ok følelse før juleprogrammet, men tapet av spesielt Sturridge var ein nedtur då me kjem til å sakna han i dei tøffe bortekampane. Me har ein god startellever, men eg er meir skeptisk til benken. Om me skal halde oss i toppen ut sesongen må me forsterke i januar og der er eit område eg føler våre konkurrentar er betre enn oss. Offensive alternativ som Sterling, Moses og Aspas har ikkje vore flinke til å ta sjansane sine. Eg kunne også tenkt meg å sjå Ibe få eit innhopp igjen. Ein eller to sentrale midtbanespelarar, ein venstreback, og ein offensiv spelar står på ynskjelista mi. Bortekampane mot Man City og Chelsea forrige sesong var begge gode kampar frå vår side og eg håpar me kan plukke poeng der igjen sjølv om det blir veldig tøft. Cardiff heime bør gå greitt.

 

Tottenham har blitt mye kritisert denne sesongen, men er bare tre poeng bak. Hva forventer du i kampen på White Hart Lane?

 

- Denne utålmodigheten med både klubbar og managerar i dagens fotball blant media og supportarar er ein stor uting i mine auger. Det er ikkje lenge sidan fleire i media avskreiv Tottenham og snakka om at Villas-Boas ikkje ville bli verande i managerstolen ut sesongen. No er dei kun 3 poeng bak 2.plassen. Dei er eit godt lag med mange talentfulle spelarar og då dei henta mange nye i sommar vil da ta litt tid før da sitte skikkeleg så eg synes ein bør vere forsiktige med å avskrive dei sjølv om dei har hatt ein litt ujamn start. Me har slitt på White Hart Lane i fleire sesongar no så det er på tide med eit godt resultat frå vår side. Eg forventar ein jamn kamp der lite vil skilje laga.

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter oppgjøret?

 

- Mignolet; Johnson, Toure, Sakho, Flanagan: Lucas, Allen; Henderson, Coutinho, Moses; Suarez.

 

Og dersom du skal tippe resultat, med målscorere?

 

- 1-1. Suarez.

Kjetil Ringlund, 42, Fåvang
Med skader på Steven Gerrard og en usikker Jordan Henderson, hvordan skal Rodgers sette opp midtbanen?

 

- Da er det fryktelig tynt med spillere å velge i, jeg ville valgt å sette inn Toure inn som en av de 2 dype. Da får vi inn duellkraften hans som vil veie opp for de 4 andre små spillerne våre på midten. Min midtbane blir da, Lucas og Toure som dype, Allen som offensiv, Sterling og Coutinho på hver sin kant. Ville gitt Coutinho i en litt fri kantrolle.

 

Liverpool slipper inn mye mål denne sesongen. Hvordan bør Rodgers komponere forsvaret?

 

- Ja vi slipper inn for mye mål uten tvil, Rodgers må nå få sett en fast 4 som han satser på fremover. Jeg mener at man må ha et fast stopperpar og mitt valg blir Agger og Sakho, har aldri hatt sansen for Skretl og mener han nå bør får noen kamper på benken igjen etter mange rare og dårlige valg i det siste. Backene er det ikke mye å velge i dessverre og bør være høyt oppe på handlelista til Rodgers nå i januar. Så inntil videre må vi bruke Johnson og Flanaghan.

 

Hvordan er følelsen foran det tøffe juleprogrammet?

 

- Det blir et voldsomt tøft program med de 2 bortekampene mot City og Chelsea, har tro på 3 poeng her og det blir seier mot Chelsea som vi på de 4 siste kampene på brua har  3 seiere og 1 uavgjort. Hjemmekampene mot Cardiff og Hull MÅ vi ha 6 poeng og kommer vi ut av disse 4 kampene med 9 poeng skal vi være veldig fornøyde. Vi er veldig avhengige av Suarez og Coutinho holder seg skadefri og leverer varene ut året.

 

Tottenham har blitt mye kritisert denne sesongen, men er bare tre poeng bak. Hva forventer du i kampen på White Hart Lane?

 

- Det blir en jevn kamp, hvor Tottenham kommer til å ha ballen mer enn oss, og vi må satse på kontringer på Suarez/Coutinho/Sterling. Vi må spille med voldsomt aggressivitet og være tidlig oppi dem for å få gunstige brudd og kontringer. Må holde høy fokus på dødballer imot, der vi har vært helt håpløse i år. Offensivt må vi nok en kamp stole på at Suarez som er i sitt livsform leverer varene, ellers må vi utnytte de offensive døballene godt.  

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter oppgjøret?

 

- 4-2-3-1. Mignolet-Johnson-Agger-Sakho- Flanaghan-Toure- Lucas-Allen-Coutinho-Sterling-Suarez.

 

Og dersom du skal tippe resultat, med målscorere?

 

- Vi vinner 2-1, Suarez og Toure.

 

Sigve Hornnes, 47, Kristiansand

Med skader på Steven Gerrard og en usikker Jordan Henderson, hvordan skal Rodgers sette opp midtbanen?

 

- Med en tynn stall og skader er det en utfordring å komponere en slagkraftig midtbane. Tottenham har hjemmebane, og vi vil sannsynligvis måtte forsvare oss i store deler av kampen. Derfor velger jeg følgende 5'er på midten: Moses (venstre midt) - vi trenger fysikk, og han har fart og muskler som også kan være en trussel offensivt. Coutinho (sentral/offensiv) - en selvfølge på dette laget. Mannen som kan åpne ethvert forsvar, og slå den avgjørende pasningen. Allen (sentral midt) - vår ballfordeler og kriger i denne kampen. Var god mot West Ham. Lucas (defensiv midt) - mangler tempo, men den som styrer det defensive i laget vårt. Særdeles viktig jobb som bindeledd mellom midtbane og forsvar. Forventes at han hever seg mot god motstand. Svak sist kamp. Må finne formen om han skal spille fast fremover. Johnson (høyre midt) - har vist tidligere at dette er en rolle som han kan utfylle godt. Henderson spiller her om han blir skadefri. Da går Johnson ned på høyre back.

 

Liverpool slipper inn mye mål denne sesongen. Hvordan bør Rodgers komponere forsvaret?

 

- Flanaghan holder verken offensivt eller defensivt på dette nivået. Var god mot Everton, men har vært ordinær til svak i de andre kampene. En spiller som ikke er god nok for et topp-4 lag. Jeg velger Sahko på venstreback. Han har fysikk og tempo som trengs mot raske og hurtige Lennon og Walker. Kan være en trussel på dødballer, selv om målet mot West Ham var et sleivspark... Sentralt går jeg for duoen Agger og Skrtel. De kjenner hverandre godt, men har selvfølgelig sine svakheter.
Toure på høyre back. Han er ikke en naturlig back, men har rutinen som kan bli avgjørende. Kelly er et alternativ, men mangler matchtrening. Rodgers sliter med å få satt en fast back-rekke! Vi slipper inn mange tullemål, og hadde det ikke vært for en meget god Mignolet, så hadde poengfangsten vært langt svakere denne høsten.

 

Hvordan er følelsen foran det tøffe juleprogrammet?

 

- Vi har tre bortekamper, som selv for et skadefritt Liverpool ville ha vært tøffe. To av lagene vi skal møte har kanskje de sterkeste stallene i PL, og kan «velge og vrake» mellom spillere til hver kamp. Kommer vi gjennom jula og de neste kampene med to seire, en uavgjort og ett tap skal vi være meget fornøyde. Spesielt fraværene av Sturridge og Gerrard er tunge å svelge, og med en tynt besatt midtbane, så skal forsvaret få mer enn nok å henge fingrene i de to neste ukene!

 

Tottenham har blitt mye kritisert denne sesongen, men er bare tre poeng bak. Hva forventer du i kampen på White Hart Lane?

 

- Jeg forventer en forsvarskamp mot et Tottenham som er favoritter på hjemmebane slik som situasjonen er nå. Derfor velger jeg også rutine i det laget jeg har satt opp. En spiller som Sterling har ingenting å gjøre i en så tøff kamp som dette. Han blir for veik i duellene, og mangler overblikk og evnen til å ta de riktige valgene under press. Greier vi å tette igjen bak, samtidig som Suarez får boltre seg litt framme, kan vi med litt hell få med oss et resultat fra denne kampen. Det hadde vært utrolig godt før romjulskampene...

 

Dersom du er Brendan Rodgers, hvilke 11 starter oppgjøret?

 

- Mignolet- Sakho- Agger –Skrtel –Toure (Johnson)-Moses-Coutinho-Lucas-Allen-Johnson (Henderson)-Suarez

 

Og dersom du skal tippe resultat, med målscorere?

 

- Er forsiktig og tipper 1-1, Suarez (igjen)