Tror på helrød fremgang

Jamie Carragher holder Chelsea som favoritt til ligagullet, mens Liverpool vil være en av tre som kjemper om fjerdeplass. Carra vil jobbe sammen med Redknapp, Souness og Neville for Sky.

Jamie Carragher vil arbeide som ekspert for Sky Sports til neste sesong, i et team av eksperter som også inneholder Jamie Redknapp, Greame Souness og Gary Neville. En av hans oppgaver er å analysere ligarunden sammen med Neville på mandag kveld.

- Jeg ønsket å fortsatt være involvert med fotballen og Sky har gitt meg den muligheten, sier scouseren til Sky Sports. – Jeg har holdt meg i form under sommeren, men en av årsakene til at du legger opp er at du kan få mer tid til å reise til utlandet på ferie sammen med familien og få litt sol på kroppen.

- Du må vite hva du snakker om, svarer Jamie på spørsmål om hva som skal til for å være en god ekspert om fotball på fjernsyn. – Du må ha dine meninger og ikke bekymre deg om å fornærme noen. Du må si det du mener heller enn hva dine kamerater ønsker å høre og det er hva jeg akter å gjøre. Min mening kan være ulik den andre har, men det er hva som bidrar til at fotballen er hva den er.

- Jeg vil være upartisk. Jeg er sikker på at det vil være noe ved meg som viser at jeg ønsker at Liverpool skal vinne og jeg tror ikke folk forventer noe annet, men jeg ønsker samtidig å være ærlig.

- De tre opplagte kandidatene vil være Chelsea, Man United og Man City, sier Carra om hvem han tror vil vinne ligaen 2013/14. Jeg tror Chelsea vil være en langt sterkere utfordrer enn de var siste sesong og greier kanskje å snyte Man United for tittelen så vidt det er.

- Jeg tror Liverpool og Tottenham vil kjempe med Arsenal om fjerdeplassen. Arsenal synes å være beredt til å investere mye og hvis de gjør det godt kan de være nærmest å komme med i tittelkampen. Liverpool må utvilsomt ha som mål å komme nærmere enn de gjorde sist sesong, og året før det igjen. Jeg forventer at Liverpool vil bli bedre enn de var i fjor.

- Angående nedrykk vil du alltid se mot de tre som rykker opp. Det kan komme en overraskelse derfra, men normalt vil det være lag som blir involvert i en nedrykksstrid. Norwich og Stoke var nære ved forrige sesong og kan bli involvert igjen, mens du ser på situasjonen til Newcastle forrige sesong og hva som nå skjer hos dem bak scenen. Jeg tror jeg vil se mot de tre lagene jeg har nevnt, samt de som har kommet opp.