Ubeseiret på de siste fem

Liverpool har tapt bare to av sine tolv siste ligakamper mot Chelsea, og er ubeseiret på de siste fem. Fire er vunnet, og et oppgjør endte uavgjort.

Liverpool vant tilsvarende kamp i fjor hele 4-1, og fikk revansje for tapet i FA-cupfinalen bare tre dager tidligere. De røde ledet 3-0 etter 28 minutters spill, etter et selvmål av Michael Essien og scoringer av Jordan Henderson og Daniel Agger. Stewart Downing misbrukte et straffespark like før pause. Ramires reduserte for gjestene, før Jonjo Shelvey gjorde sitt første ligamål for Anfield-klubben.

De to klubbene har møtt hverandre 33 ganger i alle turneringer de siste åtte sesongene. Chelsea har vunnet 13 av kampene, og Liverpool 12.

Liverpool står bokført med to målløse kamper på rad. Det er første gang siden desember 2008 at det har skjedd. De har aldri spilt 0-0 i tre kamper på rad i den engelske toppserien.

Liverpool har plukket 14 poeng av de siste 21 mulige. Fire seire, to uavgjorte kamper og ett tap.

De røde har fire poeng mer og 19 mål bedre målforskjell enn på samme tid i fjor.

Bare Manchester City har holdt nullen i flere kamper enn Liverpools 13 denne sesongen.

Luis Suarez trenger en scoring til for å bli den første Liverpool-spiller til å score 30 mål i en sesong i alle turneringer siden Fernando Torres i 2007/08-sesongen. Han vil bli den 11. spilleren i rekken som klarer det. Suarez har ikke scoret på de fire siste ligakampene.

Steven Gerrard står bokført med 98 ligamål, og trenger altså to scoringer for å nå de magiske 100. Kapteinen vil bli den tolvte spilleren til å gjøre 100 ligamål for klubben. Den forrige som nådde et slikt antall var Michael Owen i april 2003.

Gerrard har imidlertid bare scoret en gang på 34 kamper mot Chelsea. Den scoringen kom i oktober 2005, i en kamp de røde tapte 4-1 på Anfield.

Chelsea har fem poeng mer enn på samme tid i fjor. De vant 3-0 borte mot Fulham i midtuken, men tapte de tre bortekampene før det.

Fernando Torres har gjort 14 mål på 75 ligakamper for Chelsea. Han nådde 50 mål på 72 ligakamper for Liverpool, noe som er klubbrekord. Han har 32 mål på 122 kamper for Chelsea totalt. For Liverpool gjorde han 81 mål på 142 kamper. Torres gjorde sju mål på åtte kamper for Liverpool mot Chelsea. Han har siden den gang spilt fem ganger mot de røde.

Tidligere denne sesongen spilte lagene uavgjort 1-1 på Stamford Bridge. John Terry ga Chelsea ledelsen, mens Luis Suarez utlignet 17 minutter før slutt.

Siste Chelsea-seier på Anfield lød på 2-0 og kom i mai 2010, etter scoringer av Didier Drogba og Frank Lampard. De røde har vunnet seks av de siste ni ligamøtene både på hjemme- og bortebane, og har tapt bare to av de siste 12.

Liverpool har gått målløse av banen i kun to av de siste 32 hjemmekampene i ligaen mot Chelsea.

Jamie Carragher vil spille sin 45.kamp mot Chelsea i dag. Han har spilt flere kamper mot London-klubben enn noen annen Liverpool-spiller. Steven Gerrard er nummer to på den listen, med 34 kamper.

Martin Skrtel venter fortsatt på sin 150.kamp for Liverpool i Premier League.

Daniel Agger har gjort 11 mål for Liverpool. Chelsea er det eneste laget han har scoret mer enn ett mål mot. Han gjorde mål mot dem i ligaen i mai 2012 og i Champions League-semifinalen i mai 2007.

Liverpool har vunnet samtlige sju kamper som Stewart Downing har gjort mål i. 18 forskjellige spillere har gjort mål for Liverpool denne sesongen. Dette er tangering av klubbrekorden.

Daniel Sturridge gjorde 24 mål på 96 kamper for Chelsea i perioden 2009-2013. 13 av disse kom i løpet av 63 ligakamper.

Liverpool jakter sin tredje strake hjemmeseier i ligaen over Chelsea for første gang siden 1997/98-sesongen.

Chelsea har gjort åtte mål mot Liverpool på de 12 siste ligakampene mellom lagene. London-laget har vunnet ni ligakamper på Anfield. Fire av disse seirene har kommet i løpet av de ni siste årene.

Chelsea har gjort 29 mål på bortebane i ligaen denne sesongen. Det er like mange som Liverpool. Bare Manchester United og Tottenham har gjort flere.

Chelsea har tapt fem bortekamper i ligaen denne sesongen. Mot West Bromwich (2-1), West Ham (3-1), Newcastle (3-2), Manchester City (2-0) og Southampton (2-1).

Kilder: BBC Sport og Liverpoolfc.com