UEFA starter egen ungdomsturnering

UEFA starter sin egen ungdomsturnering, som blir en direkte konkurrent til NextGen Series.

The Times melder at UEFA i dag vil offentliggjøre sin egen U19-turnering. UEFA Youth League vil være åpen for de 32 klubbene som kvalifiserer seg for gruppespillet i Champions League neste sesong.

Ungdomsturneringen vil løpe parallelt med Champions League. Lagene vil spille i samme grupper som sine respektive seniorlag i Champions League. Kampene vil bli spilt på samme dag, eller dagen før seniorlagene, slik at fans kan se begge kampene. Det vil også gjøre logistikken enklere for klubbene og redusere reisekostnadene.

De åtte gruppevinnerne og gruppetoerne vil avansere til cupspillet. Her blir det ren trekning, og cupkampene skal avgjøres over en kamp. Dette betyr at det blir maksimum 10 kamper for de to finalelagene. Semfinalene og finalen blir spilt på nøytralt bane i et eget turneringsformat.

Ungdomsturneringen blir foreløpig en toårig prøveordning. Det vil ikke være obligatorisk for klubbene i Champions League å delta. Dersom ikke alle stiller vil ungdomslagene til noen av klubbene i Europa League få sjansen til å erstatte dem.