Usikker om Suarez

Journalist James Pearce i Liverpool Echo innrømmer at det er vanskelig å spå om fremtiden til Luis Suarez i LFC. Uttaler seg om et transfervindu hvor han tror enten Williams eller Alderweireld kommer.

James Pearce følger de røde for lokalavisen Liverpool Echo. Dette er noe av hva han svarte da han var med på en webchat i ettermiddag.

Om Luis Suarez
«Det ærlige svaret er at jeg ikke er sikker på fremtiden til Suarez og jeg tror heller ikke Brendan Rodgers vet det selv. Rodgers har bedt ham om å bruke noe tid til å la støvet legge seg og ikke ta noen overilte beslutninger om sin fremtid. Luis føler at han er blitt en syndebukk i England og det vil komme tilbud fra klubber i Champions League til sommeren. Til Liverpools fordel har hans familie funnet seg til rette her og Suarez setter pris på den støtten han har fått fra klubben og fra fansen.»

Om transfers
«Jeg forventer at Rodgers vil bli gitt omtrent £20M til å kjøpe spillere for i sommer, samt det han måtte få inn gjennom salg av for eksempel Andy Carroll. Newcastle er villig til å betale £10M, men Liverpool ønsker £17M. Klubben håper at den sterke avslutningen til Carroll denne sesongen kan skape litt mer interesse for ham.

«Midtstoppere har øverste prioritet. Rodgers behøver minst en, trolig to og kanskje tre avhengig av hva som skjer med Skrtel og Coates. Han behøver også en offensiv midtbanespiller til og en angriper.

«Ashley Williams vil være et førstevalg, men en avtale er langt fra å være i orden. Swansea ønsker ikke å selge og vil ha £12M for ham, og det er uklart om FSG vil betale så mye for en som blir 29 år i august. Alderweireld, som er 24, har blitt speidet på en rekke ganger og har imponert Rodgers. Han vil koste omtrent £7M da han bare har et år igjen av sin kontrakt. Jeg tror en av dem vil spille for Liverpool i august.

«Det har vært rykter om Christian Eriksen, men mye av det er agentsnakk. LFC har sett på ham, men ut fra det jeg har blitt fortalt ser de nå på andre muligheter. Henrik Mkhitaryan er en annen som er blitt nevnt men det er ukjent for meg. Når det gjelder Thomas Ince vil mye avhenge av hva Blackpool forlanger hvis Liverpool forhører seg om han igjen til sommeren.

«Liverpool trenger mer rutine og da må de bruke betydelig med penger, men de ønsker også å bygge videre med unge spillere som Wisdom, Sterling, Suso, Coady, Ibe etc.»

Om Borini og Spearing
«Fabio Borini har hatt et mareritt av en første sesong i Liverpool, men Rodgers har fortsatt tro på ham. Det er ingen tvil om at han fortsatt vil være i klubben også til neste sesong.

«Jay Spearing vil ingen ting mer enn å komme tilbake til Liverpool og være en del av planene til Brendan Rodgers. Jeg snakket med ham i går og han har elsket å spille hver uke for Bolton. Han vil diskutere fremtiden med Rodgers så vi får vente å se, men siden Lucas og Allen er lignende spillertyper er det vanskelig å se at han kan få spille fast i Liverpool.»