Viktig uke for Smith og Yesil

Akademiets fysioterapisjef Andy Renshaw forteller at dette har vært en viktig uke for duoen Brad Smith og Samed Yesil.

Smith og Yesil fikk sine første minutter med fotball etter langtidsskader da Liverpool U21 slo Tottenham 5-0 på mandag. Duoen har vært ute av spill siden januar grunnet korsbåndskader.

- Når spillere er ute så lenge som de to har vært er en del av vår oppgave å få disse spillerne til å holde humøret oppe i tiden rett etter skaden. Vi må finne måter å motivere dem på, slik at de fokuserer på hva de må gjøre for å komme tilbake på banen, forteller Renshaw til Liverpoolfc.com.

- Vi lar de få litt tid til å bli fortrolige med situasjonen, men vi må raskt sørge for at de får den riktige innstillingen til rehabiliteringen. De må tenke på hva de nå må gjøre.

- Vi har klart å få Samed og Brad, og også Jakub Sokolik og Jordan Williams, tilbake i form igjen. Nå er det Marc Pelosi som gjenstår. Men han jobber veldig, veldig bra etter sitt alvorlige benbrudd.

- Det er ikke hyggelig når spillere er skadet, men innstillingen til disse spillerne har vært eksepsjonell hele tiden, og de er flotte gutter å jobbe med.

- Når unge spillere som har gått skadet lenge begynner å komme tilbake i trening med resten av gruppen er det veldig givende for oss i staben. Vi ser at de smiler igjen, når de er ute og trener med resten av guttene. Det gjør oss veldig glade.

- Langtidsskadde spillere ivrer etter å komme tilbake. De har trent innendørs i flere måneder, mens de har sett lagkameratene trene utendørs. Da er det tungt å ligge på behandlingsbenken.

- Denne uken var både Brad og Samed tilbake i spill, og fikk sine første minutter på banen siden januar, da de var med på å slå Tottenham 5-0 med U21-laget. Det var et øyeblikk som vi i den medisinske staben har sett frem til lenge. Det faktum at Brad gjorde vårt fjerde mål var ekstra stas. Det å se Brad, som har vært gjennom så mye i ung alder, score i sin første kamp av betydning etter skaden, og å se hvor glad han ble, betydde svært mye for oss.

- Om ikke lenge er forhåpentligvis også Marc Pelosi tilbake. Disse spillerne skal være stolte over måten de har håndtert skadene på. De har vokst både som mennesker og spillere i løpet av de siste åtte månedene. Vi i staben er svært stolte over måten de har håndtert en vanskelig periode på. De har opptrådt svært profesjonelt og voksent.