Vil kjempe for angrende Suarez

Brendan Rodgers sier han vil gjøre det som er mulig for å prøve å beholde en skuffet og angrende Luis Suarez i Liverpool, og at han fortsatt kan være en del av fremtiden i klubben.

- Jeg har aldri sett Luis så trist, forteller Rodgers til Liverpool Echo.

- For øyeblikket viser han genuin anger for hva han har gjort og han er sjokkert over straffen. Det er sterke følelser i sving og han er veldig skuffet.

- Han håpet han ville bli støttet i en rehabiliteringsprosess. Jeg er ikke sikker på om en suspensjon på ti kamper gir ham muligheten eller motivasjonen til å gjøre det.

- Luis og hans familie elsker å være her, men det er ingen tvil om at en avstraffelse som dette vil få ham til å tenke.

- Han vil behøve tid til å reflektere over dette og prøve å forstå hvorfor folk i tilsvarende tilfeller ikke har fått straff eller fått mindre straff.

- Jeg ønsker imidlertid at Luis skal bli her, 100 prosent. Han er fortsatt en del av vår fremtid og det er viktig at han forstår at vi er her for ham.

- Det er vår plikt å hjelpe ham. Det er veldig lett å straffe noen, men nøkkelen er at en må sørge for at det ikke skjer igjen.

Liverpool FC fikk i går kveld en skriftlig forklaring på hvorfor den opprettede kommisjonen kom fram til ti kampers avstengning. Brendan Rodgers mener det vil være feil om man har lagt vekt på hva som har skjedd tidligere med Luis Suarez.

- Jeg håper de ikke har tatt hensyn til noe annet, fortalte Rodgers til Liverpool Echo før man fikk dokumentasjonen. – Dette bør være en avgjørelse basert på denne ene hendelsen. Hvis den er basert på hva som har skjedd tidligere da åpner du et ormebol, da det dreier seg om noe helt annet.

- Vi vet alle at det var galt og at det ikke skulle ha skjedd, men det har skjedd og slike ting vil også skje i fremtiden.