Wayne Harrison er død

Wayne Harrison, en gang tidenes dyreste tenåring, er død i en alder av 46 år. Den skadeforfulgte spilleren måtte legge opp allerede i 1991 grunnet en korsbåndsskade.

Wayne Harrison ble spådd en lysende fremtid da Liverpool betalte £250000 for ham til Oldham Athletic i 1985. overgangsbeløpet gjorde den giftige spissen til verdens dyreste tenåring i en alder av 17 år. En rekke skader og en rekke uheldige omstendigheter gjorde at han aldri fikk fullført sitt potensial.

Wayne Harrison, som la opp i 1991, hadde problemer med bukspyttkjertelen og døde på sykehus 1.juledag.

Harrison ble hentet til Anfield etter kun fem førstelagskamper i Oldham. Han var nær en plass på innbytterbenken i Liverpool da han var så uheldig å falle inn i et drivhus. På den tiden var ambulansetjenesten i streik, og han var døden nær grunnet stort blodtap før han rakk å komme til sykehus.  Flere skader fulgte så, inkludert et fall gjennom et loft, og Wayne Harrison måtte gjennom ikke mindre enn 23 operasjoner.

I 1990, i en alder av bare 22 år, pådro han seg skaden som skulle sette en stopper for hans videre karriere. I siste spilleminutt av Liverpools reservelags siste kamp for sesongen kolliderte han med Bradford Citys keeper og ødela korsbåndet i kneet.  Påfølgende år, på vei tilbake fra skaden, fikk han beskjeden fra daværende Liverpool-manager Graeme Souness at karrieren var over.

Harrison fikk jobb som sjåfør hos Robinson's Brewery og spilte senere fotball for Offerton Green i Sunday League.

Hans tidligere klubb Oldham arrangerte en testimonialkamp mot Liverpool i 1992, men han kom aldri på banen grunnet skaden.

Wayne Harrison gikk bort på Stepping Hill Hospital i Stockport etter kort tids sykeleie.