Ytterligere 55 politiforklaringer endret

Etterforskningen av dekkoperasjonen som ble igangsatt for å dekke over politiets feilvurderinger i forbindelse med Hillsborough-tragedien har avdekket at ytterligere 55 forklaringer gitt av polititjenestemenn er blitt endret i etterkant av tragedien.

Hillsborough Independent Panel avdekket i fjor at 164 vitneforklaringer hadde blitt endret på. Panelet konkluderte med at 116 av disse endringene ble foretatt for å fjerne kommentarer som satte South Yorkshire Police i et dårlig lys. Dette var politistyrken som sviktet på kampdagen, og som i etterkant prøvde å få skylden for tragedien over på supporterne.

The Independent Police Complaints Commission, som nå foretar en stor etterforskning av politiets oppførsel i forbindelse med Hillsborough-tragedien, avslører nå at de har identifisert ytterligere 55 polititjenestemenn som har fått sine forklaringer endret. Forandringene som er gjort på disse vitneforklaringene varierer fra små grammatiske korreksjoner til ganske betydelige endringer.

Dette betyr at antall vitneforklaringer som nå må undersøkes nærmere er økt til 219. IPCC vil senere denne måneden begynne å intervjue politifolkene som har fått sine vitneforklaringer endret.

I en framdriftsrapport omkring sitt arbeide uttrykker IPCC også bekymring over at West Midlands Police, som tidligere har hevdet at de har overlevert alle dokumenter de har om Hillsborough-tragedien, nå har funnet ytterligere to esker med dokumenter.

- Som et resultat av disse oppdagelsene har IPCC, som etterforsker West Midlands Police sin rolle i etterforskningen av tragedien, bedt om bekreftelse på at det ikke finnes ytterligere dokumenter. West Midlands Police må nå undersøke grundig om det finnes ytterligere dokumenter hos dem, uttaler en talsmann for IPCC til The Times.

Hillsborough-etterforskningen er den største etterforskningen i IPCC sin historie. Etterforskningsteamet består av 60 medlemmer, og dette kan øke til 100. Etterforskningsteamet holder til i Warrington.