Én seier på seks møter med Swansea

Liverpool har vunnet kun én av de seneste seks kampene mot Swansea uansett bane og turnering, men de røde har aldri tapt en hjemmekamp mot waliserne i ligaen.

Liverpool står med elleve seirer, syv uavgjorte og syv tap mot Swansea i ligaspillet. På Anfield er Liverpool ubeseiret med ni seirer og tre uavgjorte.  

Swansea har vunnet to av 18 kamper på Anfield i alle turneringer. Som 2.divisjonslag i 1964 ble de røde beseiret 2-1 i kvartfinalen i FA-cupen. Forrige sesong vant Swansea der i ligacupen på veien til å løfte trofeet på Wembley.

Tidligere denne sesongen spilte lagene 2-2 på Liberty Stadium. Jonjo Shelvey scoret sitt første mål for «svanene» etter to minutter. Daniel Sturridge utlignet i det 4. minutt. Victor Moses nettet i sin debut da han sendte de røde i ledelsen, før Michu sørget for poengdeling.

Forrige sesong tangerte Liverpool sin største ligaseier på hjemmebane mot Swansea med 5-0. Steven Gerrard (str.), Philippe Coutinho, Jose Enrique, Luis Suarez og Daniel Sturridge fant veien til nettmaskene. Det var Coutinhos første mål for Liverpool.

Liverpool har vunnet kun én av de seneste seks møtene med Swansea i liga og cup.

Det eneste hattricket av en Liverpool-spiller mot Swansea kom i november 1961 da Roger Hunt scoret tre i en 5-0-seier på Anfield.

Liverpool har nettet minst fire mål i syv av tolv ligamøter med Swansea på Anfield.

Da Daniel Sturridge scoret mot Fulham for elleve dager siden, var det den 16.ligakampen på rad som Liverpool fant veien til nettmaskene i første omgang. Det slo den tidligere klubbrekorden på 15 fra 1905/06.

Luis Suarez har scoret i tre av sine tolv seneste kamper og i en av sine fem seneste i Premier League. Daniel Sturridge har scoret i hver av sine syv seneste ligakamper.

Liverpool er ubeseiret på de seneste 11 kampene på Anfield i liga og cup. De har vunnet ti og scoret 38 mål.

Steven Gerrard har satt 13 av de seneste 14 straffesparkene for Liverpool.

Luis Suarez har scoret fire av Liverpools seneste 29 mål. Uruguayaneren er to mål unna å bli den første Liverpool-spilleren til å score 25 ligamål på en sesong siden Robbie Fowler (28) i 1995/96.

Swansea har funnet veien til nettmaskene i tre av de seneste ti møtene med Liverpool i alle turneringer. «Svanene» har scoret fem ganger på 12 ligabesøk på Anfield.

De har bare scoret mer enn ett mål i en ligakamp på Anfield én gang – da det endte 2-2 i oktober 1981.

Swansea har holdt buret rent tre ganger på fem Premier League-møter med Liverpool. Swansea har nettet i tre av de seneste ti ligamøtene med Liverpool i liga og cup.

Swansea står uten seier på de seneste syv bortekampene i ligaen etter 2-1-seieren mot Fulham i november.

De har vunnet tre og tapt syv av 13 bortekamper i ligaen, og de har scoret ni mål på veien. De tre seirene har kommet mot West Bromwich, Crystal Palace (begge 2-0) og Fulham.

Swansea har holdt buret rent to ganger på de seneste 16 kampene. De har vunnet to av de seneste fire ligakampene etter en rekke på åtte kamper uten seier.

Etter at Swansea vant ligacupen for et år siden, har de vunnent ni av 37 ligakamper. I alle turneringer har de vunnent tre av de seneste 17 kampene.
 

Kilde: Ged Rea, Liverpool FC