- Adorján sendes tilbake

Groningen skal ha bestemt seg for å ikke benytte opsjonen på 21-årige Krisztián Adorján, hevder flere nederlandske nettsider.

– Etter en evaluering mellom spiller og klubb har partene blitt enige om å ikke benytte seg av denne opsjonen, sier Groningen-direktør Henk Veldmate, ifølge Football Oranje, en samleside for nyheter om nederlandsk fotball, Inside Futbol og talkSPORT.

Liverpool ga klubben en frist til å svare innen 15. mai, og Groningen har dermed bestemt seg for å slippe taket i den ungarske unggutten.

– Det har ikke gått helt som forventet for noen av partene, fortsetter Veldmate.

– Best for begge

Han uttrykker at verken spilleren eller klubben hadde fått de resultatene man håpet på før sesongen. Adorján har spilt 19 ligakamper, 13 fra start, i den nederlandske toppdivisjonen denne sesongen, og han har fire målpoeng i tre nettkjenninger og én assist.

– Vi kom frem til at det er det beste for begge parter, konkluderer han.

Saken fortsetter under videoen.

Dermed returnerer den offensive midtbanespilleren, som har vært på utlån hos Groningen i Nederland siden juli i fjor, til Merseyside, der han spilte fast på U21-laget til Liverpool før låneavtalen med den nederlandske klubben.

WhoScored.com, en nettleverandør av statistikk fra samtlige toppdivisjoner i Europa, har gitt Adorján en gjennomsnittlig vurdering på 6,6 av 10 poeng denne sesongen.

Verken de røde eller Groningen har for øvrig kommet med en offisiell uttalelse om fremtiden til 21-åringen.

Adorján har til gode å spille en tellende kamp for Anfield-klubben, men var på banen ikledd Liverpool-drakt under sesongoppkjøringen i Nord-Amerika for to år siden. Det er lite som tyder på at han er inkludert i Brendan Rodgers’ planer for kommende sesong.