- Alle er veldig skuffet

Brendan Rodgers klarte ikke å skjule skuffelsen, etter at Crystal Palace i løpet av ni minutter på tampen av kampen på Selhurst Park i går kveld hentet inn Liverpools tremålsledelse og sørget for poengdeling.

Liverpool er nå avhengige av at Manchester City taper enten mot Aston Villa eller West Ham, samtidig som de røde må slå Newcastle i siste serierunde, skal Anfield-klubben kunne hanke inn sitt 19.ligamesterskap.

- Dette var enormt skuffende. I 78 minutter spilte vi strålende, og gjorde alt vi ønsket oss. Vi virket solide defensivt, ble aldri spesielt truet, hadde kontroll på ballen, og vi hadde gjort tre mål og så ut som vi kunne score et par til, sa Rodgers til pressen etter kampen.

- Jeg tror vi ble revet med, og tenkte at vi kunne score ett eller to til, og så mistet vi den defensive strukturen i vårt spill. Å slipp inn tre mål mot slutten var en enorm skuffelse, etter å ha jobbet så hardt for å komme opp i en 3-0 ledelse.

- Alt handlet egentlig om å vinne kampen. Vi fikk stabilisert ting i pausen, og fikk tilbake strukturen i vårt spil. Vi gikk ut i annen omgang og fikk to raske mål, som ga oss total kontroll over kampen med en halvtime igjen å spille.

- Vi skapte flere sjanser, og så ut som vi kunne score flere mål. Men så klarte vi ikke å håndtere kampen helt inn. På 3-0 ga vi dem et lite håp, på et tidspunkt der de egentlig ikke var med i kampen i det hele tatt. De har selsvsagt noen gode spillere, som kan straffe deg.

- Dette er noe vi må forbedre neste sesong. Vi måtte bli bedre fra forrige sesong, og vi har vært bedre i år. Men det er veldig skuffende å bare få med seg ett poeng fra en kamp vi hadde total kontroll på.

Liverpool-spillerne var totalt utslått etter at kampen var over, og Luis Suarez tok sågar til tårene.

- Det føles som et tap når du leder 3-0, og så slipper inn slike mål. Dere kan sikkert tenke dere hvordan stemningen var i garderoben. Det var veldig stille. Spillerne er helt utslått egentlig. I 78 minutter var vi strålende. Vi spilte tidvis god fotball, og ikke minst forsvarte vi oss godt frem til da, uttaler Rodgers.

- Men i det siste 12 minuttene forsvarte vi oss ikke som lag i det hele tatt, og endte opp med å slippe inn tre lettkjøpte mål. Ved den første scoringen slo de en kort ball. Deres spiller får skyte upresset alt for lett. Ballen forandrer retning og går i mål, men vi burde likevel ha håndtert dette bedre. Den andre scoringen kommer etter at vi har en corner. De kontrer, og slår ballen på tvers i feltet. Det handler om hvilke avgjørelser vi tar. Plutselig kommer de fri. De har raske spillere. Gayle og Yannick Bolasie kontrer, og unge Thomas Ince er også med.

- De får mål nummer to og tre, og er i flytsonen da. Vi skulle til å gjøre et bytte, og sette inn en ekstra forsvarer, i det de gjorde sitt tredje mål. Det var noen uvirkelige minutter, og vi må håndtere slike situasjoner bedre i fremtiden.

- Dette er et område som vi vet vi må bli bedre på. Vi har forbedret mange sider av vårt spill, men dette er et område jeg er sikker på at vi skal se på. Og ingen vil jobbe mer med dette enn jeg selv.

Liverpool topper fortsatt tabellen når de kun har en kamp igjen å spille, men leder nå bare med ett poeng på Manchester City, som har en kamp mindre spilt.

- Vi måtte vinne denne kampen for å legge press på City. Det ville fortsatt vært i Citys hender om vi hadde vunnet også, men dersom vi hadde vunnet denne kampen ville de nok ha følt presset litt mer foran sin kamp mot Aston Villa.

- Villa vil reise til Etihad og gjøre det vanskelig for City, det er jeg sikker på. De har gjort det vanskelig for alle topp fire-lagene denne sesongen. Men jeg tror alle nå ser til Manchester Citys tropp, og anser dem som et lag som kan vinne sine gjenstående kamper og gjøre jobben.

En ting som Rodgers er fornøyd med denne sesongen, er lagets offensive spill.

- Vi har gjort 99 mål så langt denne sesongen. Jeg kom inn til min første sesong, og sesongen før hadde laget gjort 47 mål. Jeg er meget stolt over at vi har forbedret oss så mye som vi har gjort. Når vi får tid til å sette oss ned etter sesongslutt og reflektere over dette, vil vi se at dette har vært en strålende sesong for Liverpool Football Club.

- Men det tar ikke bort smerten vi føler nå, for vi har spilt uavgjort i en kamp vi burde ha vunnet. Men dette vil være et område vi satser på å forbedre til neste år, og dersom vi klarer det vil vi fortsette å forbedre oss.

- Vi har tatt store steg denne sesongen. Men så lenge jeg er her, vil jeg kjempe for å vinne titler. Jeg vil jobbe ufortrødent videre i min jakt på titler. Det var derfor jeg kom hit. Denne sesongen har gitt oss mye håp. Vi forsøker å bygge noe som skal vare lenge.

- Vi vil fortsette å kjempe, og fortsette å jobbe, og jeg tror at vi vil ta nye steg fremover neste sesong, og forhåpentligvis vil vi kjempe om tittelen igjen.