- Alt handlet om å vinne

Liverpools manager erkjenner at det ikke var en prikkfri kamp av de røde, men legger vekt på at tre poeng var det viktigste. Fikk lykkeønskninger av Luis Suárez før kampen.

– Flyten kommer etter hvert, sier Brendan Rodgers til pressen etter kampen.

Selv om vertskapet fikk en god start på Merseyside i ettermiddag, da Raheem Sterling ga rødtrøyene ledelsen halvveis inn i første omgang, var Southampton en konstant trussel etter pause og presset inn utlikningen etter sløvt Liverpool-arbeid.

Kampreferat: Liverpool – Southampton 2–1

Så gjorde manageren noen endringer på sidelinjen og byttet inn friske bein utover i andre omgang. Det lønnet seg, for Daniel Sturridge og Liverpool satte fikk lagets andre og avgjørende scoring drøyt ti minutter før slutt.

Southampton presset særdeles hardt for ta meg seg ett poeng på tampen, men en god Simon Mignolet og marginer på hjemmelagets side hindret et sent poengtap på Anfield.

– I dag handlet alt om å vinne. Og det klarte vi, sier Rodgers.

Flere lurte på om Liverpool merker noe av mangelen på fjorårets toppscorer, Suárez, denne sesongen, men sjefen sier klubben kommer seg greit ut av salget – og legger til at hovedmålene dette året ikke kjøles på grunn av overgangen.

– Ambisjonene våre her i Liverpool må være større enn én spiller. Det har jeg sagt flere ganger. Store klubber kommer til å miste spillere. Og ambisjonene våre overgår Luis.

Rodgers avslører samtidig at den ferske Barcelona-spissen tok kontakt i formiddag.

– Han sendte oss en herlig tekstmelding i morges, der han ønsket oss lykke til og sa at han håpet vi åpnet bra. Det var en flott gest. Han er en venn av Liverpool. Men vi ser fremover. Vi er større enn hvilken som helst spiller, sier manageren.

– Svarte du på meldingen?

– Ja, det gjorde jeg. Han er en god gutt, men han er borte. Hjertet hans er fortsatt i Liverpool, og det vil det alltid være.

I dag var både målscorer Sturridge og Rickie Lambert på banen samtidig i sluttminuttene. Dermed tømmes alternativene fra benken, og Rodgers er derfor fortsatt klar på at Liverpool er ute etter ny angriper før sommervinduet stenger om to uker.

– Jeg mener fortsatt at vi trenger en spiss til. Det er noe vi skal fortsette å lete etter, men alt kommer an på om spilleren vi ønsker er tilgjengelig. Vi skal være på utkikk etter en spiss helt til vinduet stenger.