- Året ender bra for meg

I kveld spiller Liverpool sin siste kamp i 2014, og poeng mot Swansea betyr at laget feirer nyttårsaften på øvre halvdel av tabellen. Lucas Leiva ser tilbake på året med blandede følelser.

– Jeg gikk glipp av muligheten av å spille i verdensmesterskapet, og jeg har ikke spilt så mye her de tre eller fire siste månedene. Det har ikke vært et perfekt år for meg, men jeg synes det avsluttes på en god måte, forteller brassen overfor Premier League Productions.

I begynnelsen av året slet han med spilletiden på et Liverpool-lag i storform. Brendan Rodgers brukte ham sporadisk utover våren, og Lucas ble ikke inkludert i VM på hjemmebane i sommer.

• Les også: – Han har gjort det ekstremt bra

Denne sesongen hadde han bare startet fem ganger før de røde besøkte bulgarske Ludogorets i forrige måned. Siden den Champions League-turen har Liverpool bare tapt for Manchester United i løpet av sine ni siste kamper, og det var et oppgjør der Lucas satt på benken i samfulle minutter.

– Denne sesongen er ganske annerledes for laget. Vi må bare stå sammen, og i de siste kampene tror jeg vi har vist at vi er kapable til å oppnå det vi ønsker. Det er en lang rekke med kamper vi har nå, og vi må fokusere på dem. Forhåpentligvis vil denne hektiske perioden vise seg å være en positiv en.

– Veldig bra lag

Lucas starter trolig igjen når Swansea gjester Anfield klokka 21 i kveld. Waliserne har allerede tapt på de rødes hjemmebane denne sesongen, da Mario Balotelli og Dejan Lovren scoret målene som sendte laget ut av ligacupen i oktober, men Lucas advarer mot å tro at ting blir enkelt.

– Alle kamper er vanskelige. Man er nødt til å ta én om gangen og gi alt man har, for man kan ikke slappe av. Swansea er et veldig bra lag. Vi spilte mot dem i ligacupen. De har fantastiske spillere, og de er gode med ballen. De er alltid farlige, og det ser alltid ut som at de kan score mål.

– Brendan vet hvor mye om manageren deres (Garry Monk, journ. anm.) ettersom han spilte under ham. Det vil alltid kunne hjelpe å vite hvordan de tenker. Men det er hva vi gjør på banen som sørger for at vi vinner kamper.

Liverpools nummer 21 har vært på banen i femten kamper – åtte i ligaen – så langt denne sesongen. Siden han kom fra Grêmio for syv år siden har Lucas spilt i totalt 258 kamper for Anfield-laget, og han står med seks nettkjenninger.