- Arsenal-kampen har satt standarden

Joe Allen forteller at Liverpools prestasjon mot Arsenal den 8.februar har satt standarden. Dette er nivået laget vil strebe for å nå i de gjenværende kampene.

Utfordringen er å levere like bra spill som i 5-1 seieren over The Gunners, ifølge Allen.

- Jeg tror ikke vi har sett bedre spill enn i de 20 første minuttene av den kampen. Vårt mål nå er å spille slik i hver eneste kamp, sier Allen til Liverpools offisielle magasin.

- Det er selvsagt vanskelig å spille på et slikt nivå hele tiden, men det er hva vi drømmer om å gjøre og hva vi sikter mot. Hvor presise vi var i pasningsspillet og antall sjanser vi skapte var en ting. Men vi hindret også Arsenal, som er et stort fotballag, fra å spille. Vi vant tilbake ballen og presset dem hardt, noe som var minst like tilfredsstillende.

- Mange snakker om pasningsspillet vi liker å spille, og at vi liker å holde ballen i laget. Men mye handler også om innsatsen vil legger ned når vi ikke har ballen. Akkurat det var et av hovedpoengene til manageren da han tok over klubben, og det er også måten jeg har blitt oppdratt til å spille på.

- Du ser at du høster frukter av dette når du utfører det riktig, slik som mot Arsenal på Anfield. Det var noe lignende også i Merseyside-derbyet, i og med at vi la press på Everton fra avspark av.

- Dette er trolig den beste måten å angripe en kamp på, nemlig ved å være aggressiv fra første til siste fløytesignal. Noen er kanskje uenige i det, og mener at man heller bør konsentrere seg om å stenge igjen bakover når man leder 1-0 eller 2-0. Selv føler jeg at dersom du gjør det, så gir du alltid motstanderen en sjanse til å komme inn i kampen igjen. Mot lag som Arsenal, for eksempel, ønsker du ikke å gi dem den muligheten. Derfor var vår kamp mot dem på mange måter den perfekte kampen.

- Studerer man hvordan våre spillere har utviklet seg de siste 18 månedene, har det utvilsomt gitt de unge spillerne enorm selvtillit at de vet at de får spille. For unge spillere i andre klubber kan det være vanskelig å få spilletid. Det avler optimisme når du vet at du vil få spille jevnlig på førstelaget. Jeg er ikke overrasket over fremgangen som vi har hatt.

- Som spillere tror vi alltid at vi kan nå de målene vi har satt oss. Det må vi gjøre. Det spilles så mange kamper i løpet av en sesong, at du alltid vil få tilbakeslag på veien. Men som spillere har vi 100% tiltro til hverandre og til staben, og at vi sammen kan oppnå store ting. Vi er her for å bringe suksess tilbake til denne klubben.