- Basel blir en hard nøtt å knekke

Fabio Borini forventer tøff motstand når Liverpool gjester Basel i Champions League onsdag kveld.

Borini spilte det siste kvarteret da Liverpool slo Ludogorets 2-1 i den første gruppespillkampen i Champions League. 23-åringen håper også på spilletid i Sveits.

- Basel er ikke noe enkelt sted å spille fotball. Ludogorets-kampen var heller ikke enkel, da vi vant 2-1 takket være en scoring i siste minutt. Det var en god erfaring å ta med seg, sier Borini til Liverpoolfc.com.

- Jeg har spilt i Champions League tidligere, og det var flott, så det er hyggelig at klubben er tilbake i Champions League etter så mange år, fortsetter italieneren.

- Som spillere trenger vi denne type utfordring, for det er veldig viktig å vokse som spiller gjennom å spille kamper som dette. Kampene er ikke som i Premier League, de er helt annerledes når det gjelder tempo og ballkontroll. Taktisk er det vanskeligere enn i England.

Basel tapte hele 5-1 for Real Madrid i sin første kamp, og vil være ute etter å revansjere seg i morgen.

- En seier i denne kampen vil gi oss selvtillit før vi møter et av de største lagene i verden i den neste kampen i gruppen. Det vil også gi oss et godt forsprang på de to andre lagene.

- Det vil bidra til at vi kanskje kan senke skuldrene litt mot Real Madrid, ved at vi slipper tanken på at vi kanskje kan være ute om vi ikke vinner. En seier i morgen ville tatt bort litt av presset.

- Vi har sett at Basel kan score mål dersom de tar vare på alle sjansene de skaper. Dersom de utnytter sjansene bedre kan de være virkelig farlige, selv om de tapte 5-1 for Real Madrid.

- Det blir en vanskelig kamp, for de spiller god fotball og er et godt lag. De har vært med i Champions League noen år nå, så de har erfaring fra turneringen og kan spille på dette nivået.

Borini fikk ikke spilletid da Liverpool og Everton delte poengene broderlig på Anfield i helgen. Italieneren synes imidlertid at hans lagkamrater gjorde nok i kampen til å fortjene alle tre poengene.

- Det hadde vært fint med litt bedre selvtillit foran et derby, for det bidrar til at du klarer å yte litt ekstra. Et lokaloppgjør handler om stoltheten til fansen og å være best i byen, for noen måneder i det minste. En seier i et slikt oppgjør bidrar til å løfte deg mentalt.

- Vi spilte med bedre tempo og bedre kontroll over kampen enn i våre foregående kamper. Når vi slapp inn mål på overtid, lærer det oss at vi må være konsentrerte helt til siste fløytesignal lyder.

- Jagielka scoret et utrolig mål. Om han prøvde på det der kanskje 100 ganger til ville han ikke klare det igjen. Men det handler likevel om konsentrasjon sett fra vårt ståsted.

- Ligaen er lang, vi skal delta i mange turneringer og spille mange kamper. Ting vil ta tid. For noen av våre spillere handler det om å lære et nytt språk. Et lag som ønsker å vinne kan ikke være avhengige av bare en spiller. Så vi må bygge lagspillet vårt, og ha tro på oss selv. Laget består av individuelle spillere, og om alle disse jobber godt sammen vil de skape en god lagprestasjon.