- Brendan må bli årets manager

Tidligere Liverpool-manager Roy Evans er ikke i tvil om at Brendan Rodgers fortjener tittelen «Årets manager» i Premier League.

- Jeg kan ikke skjønne annet enn at Brendan må vinne Manager of the Year-avstemningen, sier Evans til Liverpool Echo.

- Uansett om vi vinner tittelen eller ei, så fortjener han det. Ingen forventet at Liverpool skulle være hvor de er nå. Han har brakt dem fra sjuendeplass i fjor til toppen av tabellen når det gjenstår bare fem kamper. Han har gjort en fantastisk jobb.

- Jeg var ikke helt overbevist om at han var riktig mann da han kom til klubben. Han var god til å snakke for seg, men av og til er folk bedre til å snakke for seg enn de er til å iverksette planene de har.

- Brendan har vist at han behersker begge deler. Han ser ut til å trives som fisken i vannet. Han har virkelig forbedret laget.

- Jeg har rett som det er hoppet opp av setet mitt når jeg har sett Liverpool spille denne sesongen. Det er lenge siden sist jeg gjorde det. Guttene ser virkelig ut til å nyte fotballen de spiller, og det er en fornøyelse å se de spille. De fortjener å være hvor de er nå. Tabellen lyver ikke.

- På dette stadiet av sesongen må du virkelig bare ta en kamp om gangen. Det handler om å beholde selvtilliten, spille som et lag og ha tro på hverandre. Så lenge du går ut på banen med de rette holdningene og virkelig ønsker å vinne, har du en god sjanse.

- Det jeg liker er at Brendan har vært rolig hele tiden. Det har vært noen stunder hvor han kunne ha mistet bakkekontakten etter store seire, men han har beholdt roen. Det er mye fornuft i det han sier.

- Som fan håper jeg virkelig at vår tid nå er kommet. Vi har ikke vunnet ligaen i Premier League-æraen, og det ville ha vært flott om den lange ventetiden nå hadde vært over.

Evans mener at Liverpool ikke har noen grunn til å frykte Manchester City foran søndagens toppoppgjør på Anfield.

- Det er mulig å slå City. Det vil ikke komme som noen overraskelse om Liverpool vinner på søndag. Det er en grunn til at de leder Premier League. Liverpool har vunnet ni kamper på rad, og det er City som jakter dem.

- Det virker som selvtilliten er stor i dette Liverpool-laget. De spiller over evne. Det jeg liker er at de også opptrer veldig behersket. Ingen har gått ut og sagt tåpelige ting.

- City vil komme til Anfield for å spille fotball, og vi har alle muligheter. Jeg ville kviet meg for å spille mot Luis Suarez, Daniel Sturridge og Raheem Sterling.

- Supporterne har alltid spilt en rolle i store begivenheter på Anfield, og det samme vil være tilfelle på søndag. Jeg tror noen fans er så spente at de nesten er i ferd med å sprekke. Noen fans holdt på å få nervesammenbrudd under West Ham-kampen sist helg.

- Målet da sesongen startet var å sikre seg en plass i Champions League, og det er nesten i boks nå. Nå tenker vi på å nå større mål.

- Jeg tror dette laget har det som skal til. Andre vil se til Liverpool som laget som må slås. Liverpool er laget som er i flytsonen for øyeblikket.

- Greit nok, Manchester City og Chelsea har større tropper, men vi spiller storartet fotball. Dersom vi klarer å slå City og Chelsea på hjemmebane så fortjener vi virkelig tittelen.