- De er en drivkraft i sveitsisk fotball

Brendan Rodgers vet at Basel vil bli en vanskelig motstander. Sveitserne har beseiret Chelsea, Manchester United og Tottenham de seneste tre sesongene.

- Det er en fotballklubb som har vunnet åtte av de seneste elleve titlene her i Sveits, så de er en drivkraft i sveitsisk fotball, uttalte Brendan Rodgers på pressekonferanse i Basel.

- Dere kan se på de unge spillerne som alltid kommer opp gjennom systemet her i Sveits. De er teknisk gode og har gjort det bra opp gjennom årene på ungdomsnivå. Det er et land som produserer meget, meget gode spillere.

- Det er en klubb som er vant til å vinne. I den hjemlige serien er de et stort lag. De liker å spille som et stort lag. De spiller god fotball. De er vant til å vinne kamper. Når de spiller i denne turneringen, har de frihet til å utøve sitt spill.

- Jeg så dem i fjor. De var uheldige som ikke kvalifiserte seg til neste runde. De har noen fremragende spillere. Paulo Sousa er en manager som jeg ikke kjenner så godt, men jeg kjenner til ham fra hans opphold i England og fra da han var manager i Swansea. Jeg kom inn etter ham.

- Han er en fremragende manager. De har noen meget, meget talentfulle spillere. Kampene forrige sesong viste det, blant annet i kampene mot Chelsea, som de vant. Vi vet det kommer til å bli vanskelig.