- De tilpasser seg

Etter gårsdagens storseier over Swansea mener Brendan Rodgers at sommerkjøpene har spilt seg varme i Liverpool-drakta. Sjefen er «veldig fornøyd» med det Adam Lallana viste.

– Det er noe vi har manglet i den første delen av sesongen. Vi er et lag som spiller med et høyt press. Vi har teknisk begavede spillere i laget, men egenskapene til å presse ballfører gjør at de kan skape ting fremover på banen, sier Anfield-lagets manager når han skal forklare Lallanas første scoring i går kveld. 

Den engelske landslagsspilleren spurtet mot ned mot Swansea-boksen for å presse Lukasz Fabianski nok til at gjestene ikke kunne spille seg ut bakfra. Keeperen brukte imidlertid litt for lang tid med klareringen, som gikk rett i Lallana og i målet foran The Kop.

Se høydepunktene fra oppgjøret her!

– Vi ber spillerne på topp om å presse, og Adam fikk belønningen sin. Han tvang målvakten til å skyte ut istedenfor å sentre, fikk kroppen sin i veien og hadde den lille flaksen han fortjente for pressingen, forteller Rodgers.

Den andre scoringen hans handlet dog ikke om flaks. Philippe Coutinho flikket ballen briljant igjennom til Lallana, og han satte ballen kontant i mål med venstrefoten etter å ha kommet seg forbi Swansea-forsvaret.

– Stor overgang

Rodgers legger ikke skjul på at han er glad for å se 26-åringen lykkes ikledd den helrøde drakta. Samtidig mener han de siste kampene er et bevis på at sommersigneringene stadig finner seg mer til rette på Merseyside.

I tillegg til Lallana var Alberto Moreno, som scoret kveldens første, Emre Can, Javier Manquillo, Lazar Markovic og Mario Balotelli involvert mot Swansea i går.

– Jeg er veldig fornøyd med Adam. Han er en skikkelig begavet spiller, og det har vært en stor overgang for ham å komme fra Southampton, der han var kaptein. Det er vanskelig for alle de nye spillerne å komme til en klubb av denne størrelsen, for man kjenner ikke til forventingene før man er her, sier nordiren.

– Nå har de begynt å tilpasse seg det, hva vi holder på med her og hvor vi ønsker å være. Det var et veldig ungt lag, med en gjennomsnittsalder på 22–23, så totalt sett er jeg veldig fornøyd med Adams opptreden.