- De tre verste månedene i mitt liv

Steven Gerrard ser tilbake på da han mistet fotfestet mot Chelsea, et svakt VM, og avgjørelsen om å gi seg på landslaget. Nå er han klar for å slå tilbake neste sesong.

Liverpool hadde ligamesterskapet i sine hender da de tok i mot Chelsea på Anfield 27. april. Like før pause mistet kapteinen fotfestet, Demba Ba tok med seg ballen og avsluttet bak Simon Mignolet. Et godt organisert Chelsea vant kampen 2-0, og Liverpool endte på andreplass bak Manchester City da ligaen var ferdigspilt 11. mai.

- Jeg har sett det noen ganger. Jeg gjemte meg ikke. Jeg har TV i huset, og leser avisene. Jeg har ikke lagret det på Sky Plus og sett det om igjen og om igjen. Jeg har vært gjennom smerten i garderoben etterpå, og i ukene og månedene etter, sier Steven Gerrard i et åpenhjertlig intervju med Liverpool Echo, som er gjengitt i alle de engelske onsdagsavisene.

- Hvor jeg plasserer det? Det var kanskje de verste tre månedene av mitt liv.

Steven Gerrard scoret 13 ligamål forrige sesong, i det som var hans beste siden 2008/09-sesongen. Han kom på andreplass bak Luis Suarez da spillerne kåret sin spiller for sesongen.

- Det er derfor det var så grusomt. Jeg mistet ikke mannen min på en dødball, brente ikke en straffe, slo ikke en dårlig pasning eller gjorde en feil. Alle på planeten sklir på et tidspunkt i sitt liv, enten det er i en trapp, på gulvet eller hva som helst. For meg skjedde det på banen på et veldig dumt tidspunkt - men du vet at over 38 kamper vil mye skje for og i mot deg, og det er det som avgjør om du vinner ligaen eller ikke. Det øyeblikket skjedde på et veldig avgjørende tidspunkt. Jeg må takle det, og vil gjøre det.

Da Liverpool slo Manchester City 3-2 på Anfield og sørget for at laget hadde skjebnen i sine egne hender, holdt Steven Gerrard en tale for lagkameratene ute på banen som ble fanget opp av TV-kameraene. «We go again».

- Når jeg ser det, så er det ekte. Det var fra hjerte. Jeg var følelsesladd på det tidspunktet etter at vi akkurat hadde slått Man City. Vi var så nære. Det var en påminnelse til alle om at vi fortsatt hadde en jobb å gjøre, og det viste seg at det var det.

- Du får et støttenettverk rundt deg, med folk som står deg nær. Det har vært tilfelle siden dag én. Folk som har sett meg siden før jeg debuterte. De er alltid der for meg, og vil alltid være det. Jeg har også en utrolig manager, som er fantastisk med meg. De samler seg rundt deg, og prøver å løfte deg opp, men når noe slikt skjer må du forsøke å håndtere det og være mann nok til å ta det. Du må akseptere at det skjedde, og at du ikke kan forandre det, sier han om tiden etter Chelsea-kampen.

- Når du slåss for ting på dette nivået kommer det alltid til å være nedturer og skuffelser, og de siste tre månedene har vært en stor skuffelse - men i en alder av 34 er det ingen sjanse for at jeg kommer til å la disse tre månedene være det jeg husker fremover. Det er viktig at jeg avslutter med en opptur. Jeg trenger ikke noe slikt for å inspirere meg. Når jeg har hatt utrolige høydepunkt med klubben, var det ikke fordi jeg var inspirert av en feil.

- Dersom du er Liverpool-spiller og Liverpool-supporter gir du alt du har, hver gang du spiller, for å prøve å ha suksess. Det vil ikke alltid være bra. Du må også gjennom de tøffe tidene. Dessverre har jeg hatt de tøffe periodene på klubbnivå på slutten av sesongen, og har så dratt til VM i håp om at det skulle gå veldig bra for å hjelpe meg med å komme over det, men det slo tilbake. 

- Jeg har hatt to utrolig store nedturer i løpet av veldig kort tid, så det er en god test for meg denne sesongen. Kan jeg finne formen igjen etter det? Jeg tror jeg kan. 

- Vi må prøve å vinne ligaen, og gå videre i Champions League. Det er enorme kamper å se frem til. Når du er kaptein for laget og gruppen har du ikke råd til å føle deg nedfor og synes synd på deg selv. Alle i denne gruppen ser til meg for å se hvilket humør jeg er i, for å se hvordan jeg oppfører meg for å gå videre, så jeg må riste det av meg veldig raskt.

- Hver gang jeg prater med media kommer det til å bli nevnt, og det er den eneste stunden jeg tenker på det egentlig. Jeg forstår hvor stort det er når du ryker ut av et VM, når du ikke når opp etter å ha kommet nær i Premier League. Jeg forstår at det kommer til å være på agendaen hver gang du snakker med media, men jeg må komme over det raskt. Dere kjenner meg godt nok til å vite at jeg vil fortsette og «go again».