- Definitivt rett mann

Tidligere Liverpool-forsvarer Martin Kelly, som møter de helrøde kommende søndag, er sikker på at Brendan Rodgers snur den negative trenden på Anfield.

– Jeg tror ikke det er noen som kunne gjort jobben bedre enn Brendan og hans støtteapparat. Alle lag går igjennom perioder som denne. De har slitt med å score mål denne sesongen, sier 24-åringen til Liverpool Echo.

Rødtrøyene har bare nettet fjorten ganger på de elleve første serierundene. I Champions League står laget med én seier etter fire kamper, og de står i poengnød før kampene mot Ludogorets og Basel de neste ukene.

– For mange gode til å mislykkes

Forklaringene på hva som har gått galt for Liverpool denne sesongen, er mange og svært forskjellige. Det pekes blant annet i retning av et lite effektivt angrep, et variabelt forsvar og managerens taktiske valg. 

– Liverpool er ikke god bra form, men enhver lojal supporter innser at Brendan Rodgers definitivt er rett mann for jobben. Den som tviler på det, bør dra og se på en treningsøkt, og se hvor god han er taktisk, forteller Kelly.

– Å miste Luis Suárez, var selvfølgelig ned stor nedtur. Og de har vært uheldige med skader, for Daniel Sturridge er et stort savn. Det har vært vanskelig for dem, men jeg er sikker på at de slår hardt tilbake. De har altfor mange gode spillere til å ikke gjøre det. Fansen må bare være tålmodige, for talentet er der.

– Enorm mulighet

Han påpeker at ligaen er ustabil, noe som gir Liverpool et håp å gripe fast i. Southampton og West Ham er for eksempel inne i topp fire, mens Arsenal kun ligger tre poeng foran Merseyside-laget.

– Man ser hvordan Premier League er for øyeblikket. Alle bortsett fra Chelsea ser ut til å miste poeng. Liverpool har fortsatt en enorm mulighet til å komme inn i topp fire, og de kan avansere fra Champions League-gruppa i tillegg.

Kelly, som gikk gradene i Liverpool, ble solgt til Crystal Palace i hovedstaden tidligere denne sesongen. Han fikk totalt 62 førstelagskamper for Liverpool, men ble veid for lett i sommervinduet. Anfield-laget er imidlertid favorittklubben, og han følger fortsatt nøye med, men nå fokuserer han på løfte «ørnene» opp fra nedrykkskrigen.

Glad for å slippe Sturridge

– Resultatet til Liverpool er det første jeg ser etter hver helg. Det kommer alltid til å være sånn. Jeg håper Liverpool begynner å ta poeng, men ikke før neste helg igjen. Vi trenger poengene på søndag – selv mer enn det de gjør.

– Det er lenge siden vi sist vant. Vi spilte greit på Old Trafford før landslagsoppholdet, men vi er nødt til å omsetter godt spill til gode resultater.

– Det faktum at Sturridge er ute, er åpenbart et skikkelig «boost» for oss, for Liverpool ville vært styrket om han hadde vært tilbake. Det er en herlig gruppe med spillere her, og oppgaven vår er å bli værende i Premier League.

– Man er nødt til å spille hver eneste kamp som om det er den siste. For min del er det herlig å få den type erfaring i toppdivisjonen.