- Den viktigste kampen så langt

Steven Gerrard anser dagens kamp mot Arsenal som Liverpools viktigste kamp så langt denne sesongen.

Liverpool håper å kutte inn forspranget til ligalederen til fem poeng ved å beseire The Gunners i dag. Det er sju år siden de røde sist slo Arsenal i en ligakamp på Anfield, så Gerrard synes det er på tide med en hjemmeseier over Arsene Wengers menn.

- Everton-kampen nylig var viktig, men den er historie nå og jobben er gjort. Jeg vil nesten si at denne kampen mot Arsenal er den viktigste kampen så langt denne sesongen, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

- Manageren trenger ofte ikke å gjøre så mye arbeid i garderoben foran disse storkampene. Vi spiller mot Arsenal på hjemmebane, og vi har en god mulighet til å kutte inn på forspranget deres. Du får ikke mye større kamper enn dette, fortsetter kapteinen.

- Vi har hjemmebanefordel og støtten fra supporterne våre i ryggen. Vi vet hva som står på spill, og det kommer til å bli en lignende stemning på tribunene som mot Everton. Dere kunne se hvordan vi presterte mot dem. Det er den standarden vi ønsker å matche. Klarer vi det, tar vi alle tre poengene.

- Fansen sparker ikke ballen eller vinner kamper for deg, men de bidrar utvilsomt, noe jeg har erfart hundrevis av ganger på Anfield. Vårt publikum er enestående, og når de er på topp står de bak laget fra første til siste fløytesignal. Man kan ikke nekte for at de er til hjelp for oss. Vi håper det blir tilfelle i dag også. De spiller en like viktig rolle som hver enkelt spiller.

Liverpool har et tap fra ligakampen på Emirates i november å revansjere også.

- Det vi lærte fra den kampen var at dersom du ikke spiller bra i de store kampene, vil du som regel ikke få de poengene og det resultatet du var ute etter. Noen ganger må du innrømme at motstanderen var bedre, og Arsenal spilte veldig bra den dagen, sier Gerrard.

- De hadde fordelen av hjemmebane, og det ble en veldig vanskelig kamp for oss. Vi håper at rollene blir de motsatte denne gangen. Vi skal spille på Anfield, og vår form der har vært veldig god. Vi er trygge på at vi kan få det resultatet vi ønsker oss.

- Vi tapte kampen på midtbanen i London. Jeg må innrømme at våre midtbanespillere ikke hadde dagen i den kampen. Vi kom rett og slett i undertall. Når vi møter Arsenal, benytter de ikke vinger som sleiker krittlinja. De har vinger som kommer inn i banen og forsøker å skape overtallssituasjoner sentralt. Til tider hadde Arsenal fem mann der. De hadde Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Tomas Rosicky, Mikel Arteta, og så hadde de en angriper som kom ned også. Så det blir viktig for oss å prøve å komme i overtall på midtbanen i kampen på Anfield.

- Det var slik vi slo Everton. Vi var i overtall på midtbanen. Vi var for aggressive for dem, og dominerte midtbanen. Klarer du det i de store kampene, vil du som regel vinne dem.

- På hjemmebane har vi tro på at vi kan slå hvem det skal være, men vi må også bevise det. Vi må spille opp mot vårt beste. Hjemmekampen mot Aston Villa er et eksempel på en kamp hvor vi ikke gjorde det. De sjokkerte oss fra start av, og vi trodde kanskje at vi skulle vinne enkelt. Men dersom vi klarer å prestere opp mot det nivået vi har gjort i de fleste av våre hjemmekamper denne sesongen, er det ikke mange lag som vil slå oss.