- Det beste midtbaneankeret i Europa

Brendan Rodgers beskriver Steven Gerrard som det beste midtbaneankeret i Europa for øyeblikket.

Liverpool har vunnet 12 av 14 ligakamper siden Gerrard ble flyttet ned i den dype rollen på midtbanen.

- Det er ikke mange spillere som kan gjøre det Steven kan gjøre. Han gikk fra å være en av de beste offensive midtbanespillerne i Europa til å bli det beste midtbaneankeret, sier Rodgers til Telegraph.

- Ser du på de defensive midtbanespillerne hos toppklubbene i Europa akkurat nå, så ville jeg ikke ha byttet ham med noen, på grunn av det han gir laget mitt.

- Før jeg kom hit snakket folk om at Steven Gerrard ikke ville passe inn i en stram lagstruktur. At han var en nummer 10 som trengte å spille med frihet. Grunnen til at han trengte å spille med frihet, var at han var så god.

- Fra første dag etter at jeg kom til klubben fortalte jeg Steven at jeg så ham i den defensive rollen han spiller nå. Jeg studerte alle spillerne, Steven inkludert, for å få maksimalt ut av dem.

- Steven kunne løfte laget, og bære laget, uansett hvilken posisjon han spilte i. Men nå handler det om laget, og han fungerer i en struktur han er fornøyd med.

- Det var veldig viktig at han selv også følte at tidspunktet var riktig for et slik posisjonskifte. Jeg tror folk av og til overser litt hvor godt Steven spiller. Han er et vidunderlig menneske, med utrolige lederegenskaper, noe alle ser.

- Han er en playmaker som kan styre en kamp. Men han er unik i den forstand at han også kan forsvare seg. Det han trolig ikke får nok kreditt for er hans evne til å lese spillet.

Rodgers innrømmer dog at han måtte bruke litt tid på å overbevise 33-åringen om at han skulle over i den defensive rollen, når det først ble lansert for ham for halvannet år siden.

- Han følte trolig at han hadde mer å gi fremover på banen. Men vi snakket mer om rollen, og jeg nevnte det til stadighet i våre samtaler. Han ville ikke bare gjøre som du sa, han ville også se en fornuftig grunn til å skifte posisjon. Han må ha en begrunnelse. Vi ble enige om å se utviklingen an.

- Han vil ikke stole blindt på alt som blir sagt. Men han ønsker å bidra. Det er hva det å være en proff handler om. Som manager må du begrunne hvorfor du gjør ting. Du må begrunne hvorfor du forandrer på ting under en kamp, hvorfor du forandrer system. Du må ha nok selvtillit og tro på det du gjør til å begrunne det. Du må så overføre den troen til spillerne, og gi de selvtillit til å gå ut og spille bra. Det er hva det å være en manager og trener handler om for meg. Det er dette jeg alltid har gjort.

- Jeg har alltid forsøkt å benytte en kontrollerende midtbanespiller, og to aggressive midtbanespillere som presser motspillerne foran ham, men tidligere har vi ikke fått dette helt til å fungere. Men nå har Steven noen store talenter rundt seg, som kan utnytte hans kvaliteter.