- Det er tegn til fremgang

Brendan Rodgers mener at Liverpool har vist tegn til fremgang de siste par kampene, ikke minst når det gjelder samhandlingen fremover på banen.

- Dette var en tøff kamp. Jeg kjenner The Championship godt nok, og jeg kjenner Eddie Howe godt nok til å vite at han produserer gode fotball-lag, sa Rodgers på sin pressekonferanse etter 3-1 seieren i Bournemouth.

- Bournemouth er et lag som har fungert bra, så når vi kommer hit og dominerer og scorer mål på den måten vi gjorde så var det veldig oppmuntrende.

- Trass i resultatet så vi det glimtvis på Old Trafford også at vi var gode. Vi skapte masse sjanser, og nå ser jeg helt klart tegn til at vi er på vei tilbake dit vi var. Men vi vet at vi fortsatt har et stykke igjen.

- Men vi nærmer oss sakte men sikkert. Jeg har sagt at mine lag i Liverpool har vist at de blir bedre og bedre jo lenger ut i sesongen vi kommer. Det er mange spillere som er inne i en tilvenningsprosess.

- Dere så unge Markovic i kveld. Han var strålende. Jeg er ute etter å finne løsninger som gjør oss kreative, for vi har ikke vært det hele sesongen, og det er egentlig varemerket til laget.

- Vi jobber selvsagt veldig hardt med hva vi skal gjøre når vi har ballen i laget, når det gjelder bevegelser og kreativitet. Det har tatt oss lang tid å finne rytmen denne sesongen. Men spillerne har aldri sluttet å jobbe. Du kommer til steder som dette, og det krever karakterstyrke og kvalitet å gå videre.

- Jeg synes den første scoringen var et vidunderlig eksempel på tålmodigheten vår, bevegelsene våre og kreativiteten vår. Det var et strålende mål. Vi viste virkelig autoritet med ballen, og ventet på riktig øyeblikk for å bryte ned et veldig godt lag.

Liverpool hadde 51 trekk i laget i forkant av den scoringen.

- På det tidspunkt av kampen måtte vi være tålmodige, og det var vi gode til. Taktisk opptrådte spillerne svært godt. De måtte være tålmodige. Bournemouth er et veldig godt lag. De er godt drillet og godt organiserte, og stengte rom hele tiden.

- Derfor måtte vi forflytte ballen fra side til side, for å finne åpninger. Tålmodighet er resepten på slikt. Andre ganger kjører vi kontringer, og noen vil drible og komme seg gjennom å score. Totalt sett synes jeg dette var en enestående lagprestasjon, og scoringene var flotte.

Rodgers tror det gjorde godt for Raheem Sterling å få to scoringer i denne kampen.

- Han trives med fotballen nå. På Old Trafford var han uheldig som ikke fikk mål, men han var en trussel hele tiden. I kveld så vi ham i spissrollen igjen. Du tenker på Alexis Sanchez når han spiller i den rollen for Arsenal. Han er ikke en rendyrket spiss. Hans hurtighet og bevegelighet foran og bak backrekka skaper problemer for motstanderen. Dette så vi med Raheem i kveld. Hans evne til å skjære inn, vende og utfordre forsvarere.

- Han er en trussel på kontringer, og linker godt opp med sine medspillere. Jeg synes han var strålende i kveld. Han har vært katalysatoren for oss hele sesongen.

Liverpool-manageren var imidlertid ikke fornøyd med baklengsmålet de, for anledningen helgule, fikk mot seg.

- For det første må vi stoppe innlegget. Deretter gjøres det feil inne i feltet, som gjør at de scorer. Det spiller ingen rolle hva stillingen er, de vil få et lite løft av et slikt mål.

- Vi snakket om dette i pausen, og sa at det ville komme et tidspunkt i kampen hvor vi måtte være kompakte og holde sammen. De hadde en god periode hvor de traff stolpen, men jeg syntes vi kom til hektene igjen og fant rytmen på ny. Vi spilte rolig og behersket når vi hadde ballen i laget, og vi kom oss gjennom kampen samtidig som vi skapte noen sjanser til. Vi kunne ha vunnet mer komfortabelt, men jeg er fornøyd med å score tre.

- Målet vårt var komme oss til semifinalen, og uansett hvem vi hadde møtt i semifinalen ville det ha vært en vanskelig motstander. Du må slå de beste lagene i turneringen, uansett om det er i semifinalen eller i finalen. Semifinalen skal avgjøres over to kamper, og vi ser virkelig frem til utfordringen.