- Det kostet meg jobben

Damien Comolli, den tidligere fotballdirektøren i Liverpool, mener han ble sparket av klubben på grunn av storkjøpet av Jordan Henderson for tre år siden.

– Da vi signerte Jordan Henderson, fikk han veldig mye kritikk, og jeg ble veldig kritisert, sier franskmannen, ifølge Liverpool Echo.

Han var sterkt delaktig i at Liverpool svidde av omtrent 160 millioner kroner for løpsmaskinen, som ble hentet til Anfield fra Sunderland sommeren 2011. Under ett år senere forlot Comolli klubben, og han tror selv at Henderson-kjøpet var grunnen til at han ble avskjediget.

Tidligere samme år satte Liverpool i tillegg overgangsrekorder ved å signere både Luis Suárez og Andy Carroll, mens de hentet inn spillere som Charlie Adam, Stewart Downing og Sebastián Coates i samme overgangsvindu som Henderson ble helrød.

– Jeg ble aldri fortalt nøyaktig hvorfor jeg fikk sparken, men jeg fikk inntrykk av at det var fordi vi hentet Henderson. Eierne var overbeviste om at han ikke var god nok, sier han.

– Undervurdert

Comolli legger til at han brukte mye tid på å studere den nåværende visekapteinen, og sier han ble overbevist etter å ha sammenliknet ham med stjerner som Cesc Fàbregas og Frank Lampard.

– Vi ønsket løpskraft, vi ønsket bedre fysikk, vi ønsket mer fart, og vi ønsket kreativitet i den siste tredjedelen. Jeg fikk sette Jordan opp mot de beste midtbanespillerne i Premier League. Alderen var tatt med i vurderingene, overgangssummen var det, og i min posisjon må man se nøye på alder, pengene og spillerens egenskaper.

– Med tanke på alt dette: Sånn som han spilte i den alderen, og med all respekt for Sunderland, så var han definitivt undervurdert i markedet. Og jeg er blitt fortalt at vi overbetalte for ham. Til og med direktører i Sunderland sa at jeg ikke visste hva jeg holdt på med.

– Noe spesielt

Henderson skilte seg ut da han var tjue år gammel, forklarer 42-åringen, fordi han skapte så mange sjanser fremover på banen.

– Han var veldig god på det. Hvert år var han den beste spilleren på det blant klubbene på femte- til tiendeplass. Så da jeg så Jordan på det området, i en siste tredjedelen, syntes jeg at han definitivt hadde noe spesielt.

– Det kan ikke være tilfeldig. Bare se på ham nå.