- Det var grusomt

Steven Gerrard er den eneste i dagens tropp som vet hvordan det er å tape et Merseyside-derby mot Everton på Anfield. Han omtaler det som et mareritt.

Det er over 14 år siden Everton sist vant et Merseyside-derby på Anfield. Sander Westerveld, Francis Jeffers og dagens Liverpool-kaptein Steven Gerrard ble alle utvist i kampen i 1999, hvor Kevin Campbell sikret seg legendestatus på den andre siden av Stanley Park etter å ha scoret kampens eneste mål.

 

- Takk for påminnelsen. Det tok lang tid før den følelsen forsvant. Det er det helt motsatte fra å vinne på Goodison Park. Du kan spør meg om en ligakamp nå som jeg ønsker å vinne i starten av sesongen, og jeg vil velge Goodison, etterfulgt av å vinne på Old Trafford. Det å tape mot Everton på din egen hjemmebane er det helt motsatte av det, sier Gerrard til the Times.

 

- Det er et mareritt. Det er vanskelig å forklare med ord hvordan den følelsen er. Dersom du taper en storkamp på Anfield så er det vondt i noen dager, men som spiller må du komme over det og tenke på den neste, fordi de kommer så raskt etter hverandre, men å tape mot Everton på Anfield svir lenge.

 

Steven Gerrard ble utvist for en takling på Evertons store angriper Kevin Campbell (se video nederst i saken), og forteller om deres møte på byen etter kampen.

 

- Vi hadde tapt, jeg hadde blitt utvist, men hadde reservert et bord på Albert Dock for etter kampen fordi jeg trodde vi skulle vinne. Jeg hadde ikke lyst å gå, men samtidig liker jeg ikke å svikte folk, så jeg dro - og den første jeg møtte på toalettet var Kevin Campbell. Han dro ned buksa og viste meg knottemerkene. Når du er 19 år og har et fjell av en mann foran deg, er det bare en ting du kan gjøre, så jeg beklaget for taklingen og tok han i hånda.

 

Liverpoolkapteinen vet hvor viktig kveldens kamp er, med tanke på tabellsituasjonen.

 

- Dersom et av lagene vinner kampen er det et stort springbrett for resten av sesongen med tanke på selvtillit, så jeg tenker det er en veldig stor kamp. De er så store uansett, men når du ligger så tett i ligaen blir de enda større. Fordi poengene er så viktige og så mye står på spill tenker jeg at det vil bli en tett kamp.

 

De 14 ligamøtene siden tapet i september 1999 har endt med seks Liverpool-seire og syv uavgjorte.