- Det var vondt å se på

Supporterne har delt seg i to etter biteepisoden med Luis Suarez i gårsdagens kamp mot Italia. Redaktør Torbjørn Flatin møter til debatt om Luis Suarez på TV2 Nyhetskanalen klokken 12.30. – Jeg reagerte med sjokk og vantro. Jeg trodde ærlig talt ikke noe slikt kunne skje igjen, sier Torbjørn før han går på lufta.

Hvordan reagerte du på biteepisoden under gårsdagens kamp mot Italia?
- Først og fremst med sjokk og vantro. Etter en fantastisk gjennomført sesong for Liverpool, og med god oppførsel ute på banen, trodde jeg ærlig talt ikke noe slikt kunne skje igjen. Det var rett og slett vondt å se på.

Er det i det hele tatt mulig å forklare hvorfor Luis Suarez har gjort dette på en motstander tre ganger på fire år?
- Det er nesten umulig å svare på. Men når sinnet til fotballspilleren Luis Suarez er på det aller mørkeste viser det seg at rullegardinen kan gå helt ned. Jeg synes du kunne se det på ham under hele kampen mot Italia at han var utilpass.

Kan skaden og manglende kamptrening ha påvirket ham?
- Han er opplagt ikke i kampform etter sin operasjon og kanskje kom han igjennom forrige oppgjør mot England mye på ren adrenalin. I denne kampen gikk mye i mot ham og han virket ikke pigg. Før hendelsen misbrukte han en sjanse han nok selv forventet å sette, og han så for seg at Uruguay, nesten på hjemmebane, var på vei ut av VM. Da kom det til et punkt hvor han opplagt ikke er i stand til å kontrollere hva han gjør. Det bisarre er altså at han da biter motstandere i skulderen. Det er en oppførsel det er umulig å forsvare, så får psykologer vurdere mer dyptliggende årsaker til hva som ligger bak når slikt skjer.

Hvordan tror du Liverpool FC kommer til å reagerer på denne saken?
- Når det gjelder selve straffen, utestengelsen han kommer til å få, tror jeg klubben vil overlate til FIFA å bestemme den. Klubben kommer til å akseptere det som kommer. Angående hva Liverpool FC selv kommer til å gjøre tror jeg det vil bli lagt vekt på å prøve å hjelpe Luis ytterligere med å komme ut av sine problemer.

Tror du Luis fortsatt en fremtid i klubben?
- Jeg tror Liverpool FC ikke vil vende spilleren ryggen. Engelskmennene har noe de kaller «flawed genius». Luis Suarez er et geni av en fotballspiller, men som av og til oppfører seg helt irrasjonelt. Jeg tror heller ikke klubben vil være fristet til å selge for under markedspris. Luis Suarez er ganske enkelt for verdifull til det.

Torbjørn Flatin er på TV2 Nyhetskanalen klokken 12.30 sammen med Claus Lundekvam og Trevor Morley.