- Dette er som i gamle dager

Lucas Leiva har spilt i en mer offensiv rolle de siste kampene, og sier det minner om rollen han hadde før han ble omskolert til midtbaneanker.

Brendan Rodgers har den siste tiden benyttet Steven Gerrard i rollen Lucas Leiva hadde før brasilianeren ble skadet. Kapteinen har fungert utmerket i posisjonen, noe som har ført til at Lucas Leiva nå har fått en rolle lenger frem på banen etter at han kom inn på laget igjen.

- Jeg spilte i en lignende rolle for Gremio, forteller Lucas til Liverpools månedlige magasin.

- Vi benyttet ofte en diamantformasjon der. Vi hadde et midtbaneanker, en playmaker, og så meg som en boks til boks spiller. Playmakeren var ikke med fremover så mye, men jeg hadde energien og friheten til å være med i angrep.

- Det er nesten det samme Brendan nå ber meg om å gjøre når vi benytter en diamantformasjon. Du må også beskytte sidebackene, og når ballen er på den andre siden av banen må du også hjelpe midtbaneankeret. Du må også forsøke å holde på ballen, og bidra offensivt.

- Jeg hadde en prat med Brendan Rodgers i januar, der han forklarte at han ønsket å benytte Stevie som midtbaneanker, og meg på siden i diamanten. Jeg måtte omstille meg.

- Nå er dette noe jeg føler meg komfortabel med. Jo mer du spiller i rollen, jo mer komfortabel føler du deg, selvsagt. Du vet du kan bidra mer i en slik rolle. Slik er fotballen.

- Laget har gjort det veldig bra, og det er vanskelig for manageren å forandre på ting. Man må ha forståelse for det. Jeg vet at det eneste du kan gjøre er å trene og forberede deg. Mange spillere har fått sjansen når de ikke har forventet det denne sesongen.

- Stevie spiller i min gamle posisjon nå, og gjør det veldig, veldig bra der. Derfor jobber jeg hardt, og ser om jeg kan bidra på andre måter. Jeg kan spille sammen med Stevie. Men jeg er klar over at mine sjanser vil være begrensede fordi han er fast på laget i min gamle posisjon nå.

- Ved siden av Kenny Dalglish blir Stevie betraktet som en av klubbens største spillere gjennom tidene, og han er fortsatt en av de beste i Europa. Han er vår kaptein, en fantastisk spiller og en fantastisk person også.

- Han er vår leder. Så selv får jeg bare se om det er noen andre måter jeg kan bidra på. Etter å ha vært her så lenge, ønsker jeg å fortsatt være en del av laget.