- Dette er to gode kjøp

Tidligere Liverpool-spiss Michael Owen ser frem til å følge Rickie Lambert og Adam Lallana i aksjon på Anfield, og han tror Raheem Sterlings selvtillit bare øker i takt med nivået.

– De var fantastiske for Southampton, sier 34-åringen til klubbens nettside.

Han tror den nysignerte England-duoen ikke får noen tilpasningsproblemer på Merseyside fordi de er vant til ligaen og den engelske fotballen på toppnivå.

– Begge har bevist at de takler Premier League.

Situasjonen til 32 år gamle Lambert er likevel ekstra spesiell, erkjenner Owen. Scouseren har vært Liverpool-supporter fra barndommen av, og han spilte for de helrøde frem til han ble veid for lett som 15-åring – omtrent samtidig som da Owen og Steven Gerrard tok steget opp fra juniornivå. 

Og nå får han muligheten til å utfolde seg foran The Kop, der Lambert selv og familien har stått i en årrekke.

– Man blir bare glad når man ser han gå rundt og smile, sier spilleren med 158 scoringer for Anfield-laget.

– At han nå får spille for Liverpool, et lag han har vært tilhenger av hele livet, er en herlig historie. Jeg håper Rickie får en god sesong.

Owen regner med at Lambert får spille relativt ofte den kommende sesongen, særlig på grunn av alle kampene laget står foran – i Premier League, Champions League, ligacupen og FA-cupen.

– Man kan forvente at han får noen kamper denne sesongen fordi Liverpool er med i Champions League; det er fire turneringer i vente, og de skal spille veldig mange kamper.

Det får trolig Lallana, som var kaptein for Southampton forrige sesong, også. Owen har fulgt nøye med laget fra sørkysten i jobben sin som fotballekspert og -kommentator, og han har tro på spilleren som kostet over 200 millioner kroner.

– Lallana kan bli en stjerne. Han har gjort det fantastisk bra, han har to gode føtter, og han har bra balanse. Jeg ser virkelig frem til å se ham spille i Liverpool-drakt.

– De er to veldig gode kjøp, legger han til.

Både Brendan Rodgers, spillerne og supporterne ønsker å ta et steg opp for hver sesong som går, og dersom det skal skje på tabellen denne sesongen, betyr det ligagull neste mai. Men selv om de røde tok et enormt sprang fra sluttplasseringen i 2013 til 2014, er det siste hoppet kanskje enda vanskeligere, tror Owen.

– Det er et stort steg fra andre- til førsteplass, så Liverpool er nødt til å bli bedre, og angrepsrekken må spille minst like bra – om ikke bedre. Én eller to signeringer nå kan gjøre dette til en god sesong for Liverpool, sier han, som mener spesielt kaptein Steven Gerrard fortsatt spiller en viktig rolle.

– Steven var fantastisk i fjor, og hvis han klarer å komme i nærheten av det nivået han hadde, kommer han til å glede mange mennesker i nok en sesong. Forhåpentligvis klarer han det.

Saken fortsetter under bildet.

– Han har naturlig nok endret litt på spillestilen sin, noe alle må gjøre på et eller annet punkt i karrieren. Han var briljant i fjor; jeg kommer på flere kamper der han var enestående den sesongen.

En annen, mer offensiv, faktor som kan være essensiell, er blant førstelagets aller yngste. Owen tror selvtilliten til 19-årige Raheem Sterling kan bidra med en positiv utvikling.

– Han hadde en bra sesong. Han er ung, og jeg håper han kan fortsette utviklingen. Selvtilliten hans kan få en snøballeffekt, og han kan bli en toppspiller i årene som kommer.

– Han hadde en sensasjonell sesong med hjelp av spillerne rundt ham. Sturridge, Suárez, Gerrard, Henderson hadde alle en fantastisk sesong.

Liverpool åpner Premier League-sesongen mot Southampton på Anfield søndag 17. august, før de møter Manchester City og Tottenham borte i de to påfølgende serierundene. Før det står syv treningskamper på programmet, og allerede i morgen møter laget Brøndby i Danmark.