- Dette laget må skrive sin egen historie

Liverpool har en sterk statistikk mot Everton de siste årene, men Brendan Rodgers legger liten vekt på det foran et lokaloppgjør som mange røde spillere vil oppleve for første gang.

- Jeg tror ikke det gir oss noen spesiell fordel, sier Rodgers om det faktum at Liverpool ikke har tapt på de 14 siste hjemmekampene mot Everton. Det har blitt sju seiere og sju uavgjorte.

- Jeg har ikke vært her under alle disse 15 årene. Det er to helt forskjellige lag nå og staben er annerledes. Klubber forandrer seg fra år til år.

- Vi hadde et utmerket resultat i denne kampen på Anfield forrige sesong, men vi kan ikke lene oss på det. Dette laget må skrive sin egen historie.

- Alle spillerne vet hva dette betyr. Vi har snakket om det, de kjenner til historien og hva disse lokaloppgjørene dreier seg om.

- Dette er et spesielt derby og alle våre spillere som skal være med i det for første gang vil være forberedt og klare for det. De har alle spilt i store kamper tidligere og det er ikke noe som bekymrer meg.

- Det har ikke vært noen spesielle samtaler med Mario, det var generelt, fortsetter Brendan Rodgers om temperaturen i disse kampene hvor 20 spillerne har blitt utvist av 44 oppgjør i Premier League. Omstridte Mario Balotelli vil utvilsomt være en som de blå vil prøve å provosere. – Alle spillerne forstår og respekterer at vi behøver å ha 11 mann på banen.