- Dr Peters har vært nyttig for meg

Raheem Sterling forteller at han har hatt stor nytte av hjelpen han har fått fra sportspsykologen Dr Steve Peters.

19 år gamle Sterling har vært i strålende form denne vinteren og våren, og selv tror han det skyldes hjelpen han har fått av Dr Peters.

- Måten han jobber på er strålende. Først trodde jeg at dette ikke var noe for meg. Fra utsiden tror du slike ting er kompliserte, men alle beskjedene han gir meg er ganske enkle å forstå, forteller Sterling til Liverpool Echo.

- Han forstår spillerne, og den følelsesmessige siden av spillet. Det han sier til deg er virkelig til hjelp, fortsetter tenåringen.

- Vi benytter mottoet «fokuser på ballen, fokuser på laget». Jeg hadde et møte med ham før Manchester City-kampen. Jeg trodde det ville vare i 20-25 minutter, så jeg gikk inn, satte meg ned og han sa bare: «Fokuser på ballen, fokuser på laget». Er det alt, spurte jeg ham. Men det han sa var virkelig viktig.

Etter en litt treg start på sesongen, har Sterling virkelig blomstret som spiller utover etterjulsvinteren. Han står så langt bokført med 9 mål på 31 ligakamper. Selv mener tenåringen at hans iskalde avslutning mot Manchester City er et bevis på den sterke selvtilliten han har opparbeidet seg.

- Fra utsiden har kanskje folk hatt det inntrykket at jeg alltid har hatt god selvtillit. Men etter en god start på Liverpool-karrieren begynte jeg å ta lette valg, og turte ikke ta sjanser lenger ved å gå forbi en mann eller skyte selv. Jeg sluttet å gjøre det som lå naturlig for meg. Alle de tingene jeg alltid hadde gjort, og som hadde fått meg inn på førstelaget.

- Vi kan studere City-kampen som et eksempel. Jeg ønsker ikke å fremstå som frekk eller høy på pæra, men for tre eller fire måneder siden ville jeg ha slått en pasning på tvers i situasjonen der jeg scoret, i stedet for å ta ansvaret det medfører å avslutte selv.

- Målet mitt fra den dagen jeg kom til klubben har alltid vært å spille for Liverpools førstelag, og i en periode trodde jeg kanskje målet var nådd og tenkte at jeg var en av de heldige som hadde klart det. Men så innser du at det ikke er nok. Det handler alltid om neste utfordring. Å oppnå ting, og å vinne ting – gjøre deg bemerket.

- I desember innså jeg at jeg måtte begynne å forme min egen personlighet. Jeg innså at jeg måtte begynne å løpe med ballen, komme på løp inn i feltet, slå målgivende pasninger og score mål. Jeg måtte slutte å føle denne barrieren når jeg spilte. Jeg måtte slutte å bekymre meg for å gjøre feil.

Sterling slo gjennom som venstreving, men har denne sesongen vist at han er en allsidig spiller som kan spille i flere posisjoner. Han har vært benyttet både på høyreflanken og i en mer sentral angrepsrolle bak Luis Suarez og Daniel Sturridge.

- Da jeg kom hit som 15-åring spilte jeg på venstresiden. Jeg trodde at det bare var venstreving jeg kunne spille. Men mine beste kamper for førstelaget har trolig vært på høyreflanken eller i en rolle like bak spissene.

- Jeg føler meg som en annen spiller nå, som har mer å by på. Jeg innser at det å spille i flere posisjoner har hjulpet meg denne sesongen. Jeg ønsker å spille mer i 10-er rollen i fremtiden. Den rollen passer meg.